Η δοκιμή παπουτσιών λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για 4χρονο κορίτσι

Μια συνηθισμένη βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια λίγο έλειψε να έχει τραγικό επίλογο για την τετράχρονη Σιένα Ράσουλ από το Άμπερφαν της Νότιας Ουαλίας.
Η μητέρα της Τζόντι ήθελε να της αγοράσει παπούτσια και έτσι επισκέφθηκαν διάφορα καταστήματα όπου η μικρή δοκίμασε ζευγάρια διάφορων μεγεθών μέχρι να καταλήξει σε κάποιο από αυτά.

Την επόμενη ημέρα ωστόσο το κοριτσάκι ανέβασε πυρετό, έτρεμε, είχε σπασμούς ενώ το πόδι της είχε πρηστεί.Η μητέρα της τη μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εκεί έμαθε πως η κόρη της έχει αναπτύξει σηψαιμία στο πόδι!

«Οι γιατροί διέγνωσαν σηψαιμία και σε πρώτη φάση θα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Κατάφεραν ωστόσο να αφαιρέσουν όλο το ποίον από το πόδι της και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χορηγώντας της ισχυρή αντιβίωση», λέει η μητέρα της.

Τι ήταν όμως αυτό που προκάλεσε σηψαιμία στο πόδι της μικρής; «Σοκαρίστηκα όταν οι γιατροί μου είπαν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς η κόρη μου δοκίμαζε παπούτσια!», είπε η μητέρα της, προσθέτοντας πως η κόρη της δοκίμαζε τα παπούτσια χωρίς να φορά κάλτσες.

O επικεφαλής του «Sepsis Trust», Δρ. Ρον Ντάνιελς σχολιάζοντας την περίπτωση της τετράχρονης Σιένα ανέφερε: «Αυτή η τρομακτική περίπτωση μας δείχνει ότι η σηψαιμία χτυπά αδιακρίτως και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσει οποιονδήποτε. Όποτε εντοπίζετε ενδείξεις λοίμωξης είναι ζωτικής σημασίας να ζητάτε άμεσα ιατρική φροντίδα. Η καλύτερη ενημέρωση μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο».

Google+ Linkedin