ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την Ετήσια Τακτική Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία  μας στις 7 & 8 Ιουλίου 2018 στη Βυτίνα Αρκαδίας.

Η Συνέλευση στην οποία προσήλθαν 60 Αντιπρόσωποι από τους Εμπορικούς Συλλόγους- Μέλη μας από την Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και τις νήσους Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, φέτος ήταν και Καταστατική, δεδομένου ότι ψηφίστηκε το νέο Καταστατικό της Ομοσπονδίας, το οποίο εναρμονίστηκε με αυτό της ΕΣΕΕ. Οι Αντιπρόσωποι συμφώνησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης, αναβάθμισης και επέκτασης της συλλογικότητας της Ομοσπονδίας ώστε να προσαρμοστεί στα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μετονομασία της σε «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ» (Ο.Ε.Ε.Σ.Π.).

Έτσι πλέον η Ομοσπονδία μας θα συμπεριλαμβάνει στον τίτλο της τα τρία αυτά νησιά, που έχουν να επιδείξουν μεγάλη αγωνιστικότητα.

Οι Αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας συζήτησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα καίρια θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν τους συναδέλφους εμπόρους και τους επιχειρηματίες όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, το ακατάσχετο των λογαριασμών κ.λπ. και αναζητήθηκαν λύσεις προκειμένου  οι μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές. Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και τοπικά προβλήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της Πελοποννήσου, της Νοτιοδυτικής Ελλάδος και των Νησιών.

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς ζήτησε την περαιτέρω ενεργοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων για τη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, ώστε με δύναμη και πίστη να διεκδικήσουμε την λύση τους, δίνοντας νέες κατευθύνσεις στην άσκηση περαιτέρω πίεσης προς τα κέντρα εξουσίας. Επίσης πρότεινε να υπάρξει ειδικό κονδύλι από την ΕΣΕΕ προς τις Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους ώστε να τους δίνονται χρήματα τα οποία θα καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους.

Συζητήθηκαν επίσης ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2017, ο Προϋπολογισμός του έτους 2018 και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Ο Διοικητικός Απολογισμός καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2017 υπερψηφίστηκαν με ψήφους 46 έναντι 10.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκε ο Διευθυντής και Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Αντώνιος Μέγγουλης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την λειτουργία και πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού,  για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls) καθώς και για το ασφαλιστικό και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις.

Η Συνέλευση αποφάσισε την έκδοση τριών ψηφισμάτων ως ακολούθως:

  1. Ψήφισμα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πατρών- Τριπόλεως (Εθνική Οδός «111»).

  2. Ψήφισμα για α) την κατοχύρωση του οκτάωρου όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και β) την νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, πλην των τριών κατοχυρωμένων Κυριακών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Κυριακή των Βαΐων).

  3. Ψήφισμα στήριξης των επαγγελματιών του Κατακόλου όσον αφορά την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Κατακόλου για την διαχείριση της κρουαζιέρας.

Τέλος χαιρετισμό  απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Μανεσιώτης, τοπικοί φορείς και Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία των συναδέλφων εμπόρων από τις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό τις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις. Προτεραιότητα της Ομοσπονδίας θα είναι η λήψη ρεαλιστικών μέτρων που θα βοηθήσουν τις τοπικές αγορές και θα καταστήσουν τις ΜμΕ ακόμα πιο ανταγωνιστικές και βιώσιμες. Η σταθερότητα της οικονομίας είναι η βάση για να προχωρήσουμε με ελπίδα και όραμα στην ενίσχυση του ελληνικού εμπορίου και της ευρύτερης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Εκ της Ομοσπονδίας

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*