Επιμελητήριο Κορινθίας : Η «δεδηλωμένη» εχάθη…η «βεβηλωμένη» καλά κρατεί !

Με τον βαρύγδουπο τίτλο:”Είναι επικίνδυνος για το βρώμικο κατεστημένο..πρέπει να εξοντωθεί..!”,ο κ.Γιάννης Λάμπρου επιχειρεί να υποβαθμίσει το ζήτημα απώλειας δεδηλωμένης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Βεβαίως ο έμπειρος δημοσιογράφος γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόσφατο “άδειασμα” της επιμελητηριακής παράταξης «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» ισοδυναμεί με ψήφο δυσπιστίας προς το πρόσωπο του κ. Πιτσάκη,αλλά και η  κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων “Δύναμη Επιχειρηματικής Προοόδου” και “Επιχειρηματική Ανάπτυξη” ,που τον καλούν ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας,δεν αφήνουν κανένα δημοκρατικό περιθώριο  στον κ. Πιτσακη να διατηρηθεί στην θέση του.

Εκτός και αν ο γνωστός δημοσιογράφος και σύμβουλος του προέδρου  ποντάρει στο ότι ο κ. Πιτσάκης μπορεί να έχασε  τη «δεδηλωμένη», δηλαδή δεν απολαμβάνει τη φανερή,αναμφισβήτητη και  αποδεδειγμένη υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπροσώπων των μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κατάφερε όμως σε 66 μόλις ημέρες να  κατακτήσει αμετάκλητα την «αρχή της βεβηλωμένης» σε ότι αφορά τον επιμελητηριακό πολιτισμό, αλλά και τα εσωτερικά των άλλων επιμελητηριακών παρατάξεων !

Αυτό το “κατόρθωμα”  Πιτσάκη μπορεί να φέρει στο “κορινθιακό  επιχειρείν” ένα ακόμα ρεκόρ Γκίνες …μετά την βασιλόπιτα του Παγώνη !

Ενισχυτικό αυτής της άποψης μπορεί να είναι και το  διευκρινιστικό κείμενο της κ. Ταουξιδη (στο facebook) που την ίδια στιγμή που η παράταξή της απαιτεί την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Πιτσάκη ,αυτή δηλώνει με πολύ “σεβασμό προς τους θεσμούς”  ότι : “ανήκω στην ομάδα του Τάκη Λουζιώτη,αλλά θα στηρίξω με λογική και συνέπεια τον θεσμό του Επιμελητηρίου που έχει Πρόεδρό του τον Παναγιώτη Πιτσάκη” !

Τώρα το γιατί η κ. Ταουξιδη δηλώνει ότι ανήκει στην παράταξη “Επιχειρηματική Ανάπτυξη” που ζητά την άμεση παραίτηση Πίτσακη και ταυτόχρονα θεωρεί αυτονόητο ότι το Επιμελητήριο μπορεί να διοικείται απο ένα πρόεδρο της μειοψηφίας ,αυτό ενδεχομένως μπορεί να οφείλεται στο  ότι  η φιλόδοξη  Μαρίνα μπέρδεψε  τη «αρχή της δεδηλωμένης» με την «αρχή της βεβηλωμένης» και έχασε τον μπούσουλα του συνδυασμού που την ανέδειξε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας !

Όπως κι να έχει,βέβαια,η περίπτωση της κ. Ταουξίδη, εμείς δεν πιστεύουμε ότι η συμπαθής Μαρίνα διακατέχεται  από κάποιο σύνδρομο διανοητικής ακαμψίας  που δεν της επιτρέπει να καταλάβει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αφήνεις την έδρα στην παράταξη και πας στο σπίτι σου…

Google+ Linkedin