Επιλεκτικές προνοιακές επιχορηγήσεις απο Νίκα – 24.000 € στο «Ευθύμειο Κέντρο» Κορίνθου

Επιλεκτικές προνοιακές επιχορηγήσεις απο Νίκα  – 24.000 €  στο «Ευθύμειο Κέντρο» Κορίνθου

Στην κατανομή 113.700 ευρώ για στήριξη ιδρυμάτων προνοιακού ενδιαφέροντος τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή της προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

“Η πίστωση αυτή αφορά περίπου το 50% του κονδυλίου ύψους 200.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των πάσης φύσεως Προνοιακών Ιδρυμάτων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου” διευκρίνισε ο περιφερειάρχης για να τονίσει στη συνέχεια:

“Τα υπόλοιπα χρήματα θα κατανεμηθούν επίσης σε προνοιακούς φορείς, συλλόγους, σωματείου, ΝΠΙΔ, ωστόσο προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, να διαθέτουν ένα πακέτο δικαιολογητικών και να έχουν πάρει πιστοποίηση. Ως εκ τούτου θα πρέπει να σπεύσουν οι εν λόγω φορείς να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά”.

Σε ότι αφορά φορείς προνοιακού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας το «Ευθύμειο Κέντρο» Κορίνθου επιχορηγείται με το ποσό των 24.000 € και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Κορινθίας ” H Έλπίδα ” με 3.000 €.

Τον πίνακα της πρώτης κατανομής, ανά Π.Ε. και ανά προνοιακό φορέα, μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ.

Ο περιφερειάρχης ήδη, με έγγραφό του, καλεί τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες “να κινητοποιηθούν για να ενημερώσουν και τους λοιπούς φορείς ως προς την ανάγκη πιστοποίησης, προκειμένου να περιληφθούν στην επόμενη κατανομή”.

Το έγγραφο του περιφερειάρχη ,που εστάλει προς τους αντιπεριφερειάρχες μετά την πρώτη κατανομή στους επιλέξιμους φορείς προνοιακού χαρακτήρα, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Google+ Linkedin