Επί ποδός για τη δίκη των 35 του ΠΑΜΕ

Ξεκινά σήμερα η δίκη των 35 εργαζομένων-μελών του ΠΑΜΕ, για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας στις 30 Ιανουαρίου. Το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει και τρίωρη παναττική στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 8.30 στο Πεδίο του Άρεως «για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε την κυβερνητική καταστολή και την προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος των 35 συνδικαλιστών και στελεχών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την παρέμβαση τους στο υπουργείο Εργασίας», και ακολούθησε πορεία προς τα δικαστήρια, όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές.
Την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέμπονται σε δίκη έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ και καλεί το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος των 35. Η στάση εργασίας έχει κηρυχθεί από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί και αφορά τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και το ΕΚΑΒ το οποίο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.
Στις 30 Ιανουαρίου, στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο Εργασίας και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του υπουργού Εργασίας ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».
Λίγο αργότερα, επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των δυνάμεων των ματ, που έκαναν χρήση χημικών. Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ. Συνολικά, 35 άτομα συνελήφθησαν, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφότου τους ασκήθηκαν διώξεις για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας. Για την κατηγορία των απρόκλητων φθορών, ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια έρευνας.

 

 

Google+ Linkedin