Ενώ η αυτοδιοίκηση είναι στα «κάγκελα» για την δέσμευση των αποθεματικών…σιγή ιχθύος από την Κούλα Μαυραγάνη!

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία εντάσσεται στους σχεδιασμούς για τη διαπραγμάτευση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε χθες Δευτέρα 20 Απρίλη στο μπλοκάρισμα των καταθέσεων των δήμων της χώρας.
Ο δήμαρχος Σικυωνιων,Σπύρος Σταματόπουλος, ενημέρωσε το χθεσινοβραδινό  Δημοτικό Συμβούλιο για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη,κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα» που δημιουργεί στην αυτοδιοίκηση η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ41/Α’/20-4-2015), με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνιων,Βασίλης Νανόπουλος,παίρνοντας τον λόγο πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, εντάσσεται στους σχεδιασμούς γύρω από την έκβαση της διαπραγμάτευσης και του επώδυνου των μέτρων, που μέσω και της λειτουργίας των δήμων θα χτυπήσουν τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
Σιγή ιχθύος…από την Κούλα Μαυραγάνη! 
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων” για μια ακόμη φορά ήταν  ωσεί απούσα σε θέματα που άπτονται της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς ειρμό,πολιτικό μπούσουλα και αρχές…ήταν και η ολιγόλεπτη τοποθέτηση του Κώστα Σπανού.
Εν κατακλείδι,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Σικυωνιων ,στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση,απέφυγε να εκδώσει το ψήφισμα καταδίκης της  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,παραπέμποντας τις μορφές πάλης… στις καλένδες των συνδικαλιστικών οργάνων της ΚΕΔΕ.
Google+ Linkedin