Εκτός κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς- Απέσυρε την υποψηφιότητά του

Την απόσυρσή του από την κούρσα για το χρίσμα των δημοκρατικών ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς,αφήνοντας το Τζο Μπάιντεν μοναδικό υποψήφιο του κόμματος, που θα αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ στις εκλογές του Νοέμβρη.

Παρά την αρχική δυναμική του πορεία σε μια σειρά προκριματικών εκλογών το Φλεβάρη, η σαρωτική νίκη του Μπάιντεν στην Νότια Καρολίνα, όπως και η σταδιακή απόσυρση όλων των άλλων υποψήφιων για την κούρσα, προς όφελος ουσιαστικά του τελευταία, η εκστρατεία του Σάντερς είχε αρχίσει εδώ και εβδομάδες να ξεφουσκώνει.

Παρά την απήχηση που είχε σε κάποια στρώματα, ιδιαίτερα μεταξύ των λατινοαμερικανών ψηφοφόρων, η σοσιαλδημοκρατικού τύπου πρόταση του γερουσιαστή, ο οποίος είχε πρωτοεμφανιστεί στο διεθνές προσκήνιο όταν είχε διεκδικήσει ξανά το χρίσμα του κόμματός του το 2016, ιδιαίτερα έντονη ήταν η πολεμική εναντίον του, έξω αλλά και μέσα στο κόμμα του, περί δήθεν “ακροαριστερής” ατζέντας.

Η τελευταία του συγκέντρωση ήταν στις 9 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια όλες οι εκδηλώσεις του γίνονταν ψηφιακά, λόγω φόβου του κορονοϊού. Οι αναφορές στην πανδημία και την ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εθνικό επίπεδο αποτελούσαν βασικό στοιχείο αυτών των εμφανίσεων, ενώ τα χρήματα από τις δωρεές που λάμβανε η εκστρατεία του, τον τελευταίο μήνα διατίθενται σε δημόσιες δομές υγείας. Ο ίδιος αυτή την ώρα απευθύνει ψηφιακή ομιλία, ευχαριστώντας τους οπαδούς και τους εθελοντές της καμπάνιας του, λέγοντας πως “Σήμερα αναστέλλω την εκστρατεία μου. Αλλά ενώ η εκστρατεία τελειώνει, ο αγώνας για τη δικαιοσύνη συνεχίζεται”. Πρόσθεσε επίσης ότι “κερδίσαμε την ιδεολογική μάχη, αλλά και τη μάχη των γενεών”, ωστόσο η βέβαιη νίκη του Μπάιντεν τον ανάγκασε να πάρει αυτή την “οδυνηρή απόφαση”. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να υπάρχει το “κίνημα” του οποίου ηγείται, απλά “η αλλαγή θα γίνει με ένα πιο αργό μονοπάτι”, ενώ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για “πολύ αξιοπρεπή άνθρωπο”.

A SPECIAL MESSAGE FROM BERNIE

A SPECIAL MESSAGE FROM BERNIE: Today I am suspending my campaign. But while the campaign ends, the struggle for justice continues on.

Δημοσιεύτηκε από Bernie Sanders στις Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Google+ Linkedin