Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το MEGA και άλλοι δύο διεκδικητές

Στη δημοσιότητα έδωσε η γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τους υποψήφιους που περνάνε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εκτός μένουν η ΤHΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA),η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Ιβάν Σαββίδης) και η Κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο επόμενο στάδιο περνούν το Star, ο ΑΝΤ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΙ, το Epsilon, η εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε., συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη και η Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία.

Ωστόσο αυτή η λίστα δεν είναι οριστική καθώς υπάρχει ανοιχτό «παράθυρο» να αλλάξει. Συγκεκριμένα ξεκινά το δεκαήμερο υποβολής ενστάσεων των υποψηφίων, από το οποίο ενδέχεται να προκύψουν νέες ανατροπές.
Οι υποψήφιοι που βρέθηκαν εκτός εξετάζουν με νομικούς πώς θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η διαδικασία, καταθέτοντας ενστάσεις σχετικά με την απόρριψη του φακέλου τους.
Το «παραθυράκι» μάλιστα για επανεξέταση των τριών φακέλων που απορρίφθηκαν αφήνει και η ίδια η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος απηύθυνε ερώτημα στην Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και στην εταιρεία ορκωτών λογιστών για το κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών φακέλων είναι «θεραπεύσιμοι».
Η περίοδος καταβολής των ενστάσεων θα διαρκέσει δέκα ημέρες, έως τις 30 Ιουλίου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική δημοπράτηση των αδειών. Αιτία ήταν ότι δεν εμφανίστηκε καμία εταιρεία να υποβάλει προσφορά.

Google+ Linkedin