ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ.Π – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ.Π – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ!

Συνεδρίαση  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Πελοποννήσου της  10ης-03-2021

1ο  Θέμα  Ημερήσιας  Διάταξης – Εισηγητής :   Γιώργος  Πουλοκέφαλος

Η  ελευθερία  έκφρασης αποτελεί  το  βάθρο  της  Δημοκρατικής λειτουργίας ενός  Συλλογικού  Οργάνου. 

Η  εκφορά  του  δημόσιου  λόγου, η  πολιτική  αντιπαράθεση, η  κατάθεση  θέσεων,  απόψεων και  στοχασμών  στα  Δημόσια  πράγματα, η  κριτική  που  καμιά  φορά  μπορεί  να  είναι  σκληρή  και  αυστηρή οριοθετούν  το  περίγραμμα και επικαθορίζουν το στίγμα που επιβάλλεται  να  κινείται ένα  Περιφερειακό  Συμβούλιο.

Θεμέλιο λίθο  της  λειτουργίας  του για  την  καταξίωση  του ρόλου  του ως  αιρετό Συλλογικό  όργανο με  την  ψήφο  των  πολιτών αποτελεί,    η  αβίαστη  και  ελεύθερη έκφραση επί  των ζητημάτων που  απασχολούν  μια  κοινωνία  είτε  με  τα  τοπικά  της  χαρακτηριστικά είτε  στην  γενικότερη  και  ευρύτερη  έννοια  της.

Ταυτόχρονα όμως  υπάρχουν  όρια σε  αυτήν  την  εκφορά  του  δημόσιου  λόγου  και  επομένως και  στην  πολιτική  αντιπαράθεση; Βεβαίως  και  υπάρχουν  και  πρέπει  να  υπάρχουν. Όταν  θίγεται ή προσβάλλεται  η  τιμή  και  η  υπόληψη ενός  που  υπόκειται  σε  κριτική, μέσω  μιας αντιπαράθεσης  με  κατασκευασμένα  γεγονότα ή  διαφορετικά  όταν  η  αντιπαράθεση  δεν  στοιχειοθετείται  με  πραγματικά  γεγονότα!

Όταν  όμως υπάρχουν  αλήθειες, αυτές  θα  πρέπει  να  λέγονται όσο  σκληρές  και  πικρές  μπορεί  να  είναι.

Γιατί  η  αντιπαράθεση και  ο  αντίλογος  είναι  πρώτιστα  πολιτική  και  όχι  νομική  υπόθεση  και  αποτελεί  εν  τέλει  τον  σκληρό  πυρήνα  της  λειτουργίας  της  ίδιας  της  Δημοκρατίας.

Στην  προκειμένη  περίπτωση  σε  ότι  μας  αφορά  ας  ακολουθήσουμε  τη  ροή  των  γεγονότων.        

Πριν τρία χρόνια βιώσαμε στη Πελοπόννησο πρωτόγνωρα πράγματα. Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας, μετά από καταγγελία της ίδιας στις αρχές, ανακαλύφθηκε κοριός. 

Αντί η τότε Περιφερειακή Αρχή να απολογηθεί στους πολίτες και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αρνήθηκε να συγκαλέσει για αυτό το ζήτημα, άρχισε τις καρατομήσεις στελεχών της και κράτησε μια αλλοπρόσαλλη τακτική. 

Αρνήθηκε να καταδικάσει ξεκάθαρα αυτό το απαράδεκτο γεγονός, μίλησαν για δήθεν υποκλοπές για δήθεν παρακολουθήσεις, για καλοστημένο παιχνίδι, για ένα παιχνίδι κάτω από το τραπέζι για σκευωρία, για άνθρακες ο θησαυρός, για ψόφιο κοριό κ.λ.π.. Ενώ έδιναν όρκους πίστης στην δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές, είχαν βγάλει το πόρισμά τους ήταν παλιός λέει ο κοριός, δεν λειτουργούσε, ήταν οξειδωμένος – σκουριασμένος, ήταν μια σκηνοθεσία! 

Όλα αυτά ειπώθηκαν και δημόσια σε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ αλλά και στο ΠεΣυΠ που συνεδρίασε στις 10-4-2018 μετά από υπογραφές των Περιφερειακών Συμβούλων της μειοψηφίας.

Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα την ύπαρξη του κοριού, που ζητούσαν οι μειοψηφίες και πολλοί Περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αρνήθηκαν την ονομαστική ψηφοφορία και επιδόθηκαν σε ένα αισχρό υβρεολόγιο στα στελέχη των μειοψηφιών.

Σήμερα θέλουν να ξεχαστεί ο βίος και η πολιτεία τους και για αυτό εμφανώς ακολουθούν την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». 

Όταν όμως αυτή η τακτική συνοδεύεται με διώξεις και αγωγές ενάντια στους πολιτικούς τους αντίπαλους, γίνεται πλέον επικίνδυνη. 

Γιατί δεν μπορεί και μάλιστα, μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν συνεδριάζει να κρέμεται ο πέλεκυς των διώξεων. Για πια δημοκρατία μιλάμε τότε. Πολύ περισσότερο όταν μιλάνε με στοιχεία που αποκαλύπτουν αθλιότητες στην ακολουθούμενη πολιτική.

Τι είπε ο κ. Γόντικας: Αναφέρθηκε σε ένα υπαρκτό και  πραγματικό γεγονός στην ύπαρξη δηλαδή  ενός κοριού και έδωσε την δική του πολιτική εξήγηση και κατέθεσε ένα κρυφό συμφωνητικό, που υπογράφτηκε μεταξύ Περιφέρειας και εργολάβου, ένα μήνα πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές που έλεγε «Με αυτό το χρονοδιάγραμμα θα πάρεις το 1 εκατομμύριο που διεκδικείς από την Περιφέρεια και εσύ θα σταματήσεις τις διώξεις ενάντια σε αιρετούς» Ποιους αιρετούς άραγε; Και για πιο λόγο; Γιατί δεν μιλάτε καθαρά εδώ στο ΠεΣυΠ;

Έχει κανένας άλλος δικαίωμα εκτός από τα  Συλλογικά  Όργανα την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο να κάνει διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς με εργολάβους και μάλιστα τέτοιου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ;

Για να αποφύγουν να απολογηθούν κάποιοι για αυτά τα πράγματα, προχωρούν σε διώξεις. 

Σήμερα είναι εναντίον του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αύριο μπορεί να είναι ενάντια σε κάποιον άλλο.

Τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται στα δικαστήρια. Η αξιοπρέπεια του κάθε πολιτικού προσώπου δεν αποτιμάται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ που διεκδικεί με αγωγές από τους πολιτικούς του αντίπαλους. Τα πολιτικά πρόσωπα κρίνονται από το λαό. Και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή κρίθηκε και είναι τώρα στην αντιπολίτευση. 

Είναι λοιπόν επικίνδυνη η τακτική του κ. Τατούλη να στρέφεται με διώξεις και αγωγές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και για αυτό πρέπει να καταδικαστεί από όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Χθες έκανε μηνύσεις και αγωγές ενάντια στα ΜΜΕ, σήμερα ενάντια στους πολιτικούς του αντίπαλους, είναι ένας ολισθηρός κατήφορος, που πρέπει να σταματήσει.

Google+ Linkedin