Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος αμφισβητεί την αμεροληψία της εισαγγελέως!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος αμφισβητεί την αμεροληψία της εισαγγελέως!

Mείζον θέμα πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά δημιούργησε η πρόταση της εισαγγελέως να ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι καταδικασθέντες ηγέτες και στελέχη της Χρυσής Αυγής, ώσπου να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αμφισβήτησε ευθέως την αμεροληψία και την αξιοπιστία της εισαγγελέως, από την οποία ζήτησε να τοποθετηθεί εκ νέου, επαναδιατυπώνοντας τις προτάσεις της με βάση αληθή στοιχεία.

Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα, η Πρόεδρος του Εφετείου Μαρία Λεπενιώτη είπε ότι η εισαγγελέας επικαλέσθηκε “λευκά ποινικά μητρώα” για να προτείνει αναστολή εκτέλεσης των ποινών. Παρέλειψε όμως να αναφέρει (ή απέκρυψε από το Δικαστήριο) ότι πολλοί καταδικασθέντες έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Η Πρόεδρος επισήμανε ότι έντεκα καταδικασθέντες για διεύθυνση-συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη σε βάρος άλλες καταδίκες για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Για τον Γιάννη Λαγό είπε ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους και αυτό πιστοποιείται από βούλευμα δικαστικού συμβουλίου.

Παρέθεσε μάλιστα τα ποινικά μητρώα χρυσαυγιτών σε αντιπαραβολή με την εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για «λευκά ποινικά μητρώα»
Η εισαγγελέας επέμεινε στην πρόταση της περί αναστολής της ποινής για όλους τους καταδικασθέντες.

Το δικαστήριο διέκοψε για το πρωί της Τετάρτης  , στις 11 π.μ., προκειμένου να προσκομιστεί το βούλευμα για την υπόθεση του Ιωάννη Λαγού, καθώς οι συνήγοροί του ανέφεραν ότι τελικώς ο Ιωάννης Λαγός με βούλευμα επί του θέματος αυτού έχει δικαιωθεί.

Google+ Linkedin