Δήμος Σικυωνίων : Νέα Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρω για τα ΝΑ κτίρια των ΑΣΟ

Χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 οι εργασίες αποκατάστασης  των αποθηκών ΑΣΟ στο Κιάτο για την ανακαίνιση και των κτιρίων του ΝΑ συγκροτήματος

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Μετά από συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, του Δήμου Σικυωνίων και του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου εντάχθηκε η υλοποίηση έργου: «Αποκατάσταση Διατηρητέων Κτιρίων Συγκροτήματος Αποθηκών Α.Σ.Ο. και Αλλαγή Χρήσης (Β΄ Ειδικός προϋπολογισμός)», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ)».

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των διατηρητέων κτιρίων 5 και 6 καθώς και του Α’ ορόφου διώροφου κτιρίου (της βιβλιοθηκης) που βρίσκονται στη Νοτιοαναατολική πλευρά του συγκροτήματος για την ανάδειξή και αξιοποίησή τους. Τα κτίρια μετά τις επεμβάσεις θα καταστούν πλήρως λειτουργικά αποκτώντας χρήσεις οι οποίες θα προβάλλουν  τα κτιριολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά τους και θα αποβλέπουν  στην ενίσχυσή της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και την ένταξη νέων λειτουργιών για τους μόνιμους κατοίκους.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις:

Κτίριο 5: Προτείνεται ο διαχωρισμός του σε δύο χώρους όπου στον ένα χώρο θα διαμορφωθούν το φουαγιέ του κινηματοθεάτρου, το ταμείο – γκαρνταρόμπα, bar    και οι απαραίτητοι χώροι υγιεινής του. Στο δεύτερο χώρο θα δημιουργηθεί εστιατόριο- bar με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους 

Κτίριο 6: Θα διαμορφωθεί κινηματοθέατρο δυναμικότητας 288 θεατών. Στον κύριο χώρο του κτιρίου θα υπάρχει η πλατεία των θεατών με 240 καθίσματα , η σκηνή, η αυλαία , τα παρασκήνια και στον εξώστη θα υπάρχουν επιπλέον 48 θέσεις θεατών, ο χώρος προβολής και οι βοηθητικοί χώρου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Α’ όροφος Διωρόφου κτιρίου:  Προβλέπεται η επέκταση χρήσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που ήδη λειτουργεί στο ισόγειο, η οποία θα πραγματωθεί δια της αποκαταστάσεως της εσωτερικής  και εξωτερικής επικοινωνία του ισογείου με τον Α΄ όροφο, αφενός με την δημιουργία εσωτερικού κλιμακοστασίου και εγκαταστάσεως ανελκυστήρα και αφετέρου με την αποκατάσταση του εξωτερικού κλιμακοστασίου, ώστε να υπάρχει ενιαία λειτουργία και κατάλληλη πρόσβαση και ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Η αξιοποίηση του ορόφου θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας :

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
*