Δήμος Σικυωνίων : «Ζήσε Μάη μου να δεις προτάσεις για εορταστικές εκδηλώσεις» !!

Αυτά μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων μπορούν να συμβούν ! 

Το 10ο θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας,30 Νοέμβρη,είχε να κάνει με την 67/2015 απόφαση του  Συμβουλίου της Δ.Κ. Σικυωνίων με θέμα:«Υποβολή προτάσεων για εκδηλώσεις κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2015»

Τις προτάσεις ανέλαβε να τις αναπτύξει ο κ. Φαρμάκης (ως πρόεδρος της Δ.Κ. Σικυωνίων) και ομολογουμένως μας άφησε όλους άφωνους !«Εχουμε από πέρσι Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια,είπε ο κ. Φαρμάκης,αλλά ζητήσαμε από τον Δήμο και άλλα 5.000 € για να προσθέσουμε περισσότερα. Ο Δήμος όμως μας δίνει 3.200 € (για λαμπιόνια).Δεν πειράζει (συνέχισε  κ. Φαρμάκης) καλά είναι και αυτά…του χρόνου θα φροντίσουμε να ζητήσουμε χρήματα από τον Μάη» ! 

Κοντολογίς ο κ. Φαρμάκης συμβιβάστηκε με το :«Ζήσε Μάη μου να δεις προτάσεις για εορταστικές εκδηλώσεις» !!

 Βεβαίως το Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων δεν είναι καφενείο ή πιάτσα ταξί…γιαυτό και ουδείς δημοτικός σύμβουλος ή πολίτης ΔΕΝ του είπε  την γνωστή φράση :Ρε συ Τάκη,μη μου ανάβεις τα λαμπάκια!

Έμπαση περιπτώσει,μετά τον πρόεδρο της Δ.Κ. Σικυωνίων τον λόγο πήρε  ο παμπόνηρος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,που ειρήσθω εν παρόδω (γνωρίζοντας ότι τα λαμπιόνια μπορούσαν άνετα να ενταχθούν στο έργο “Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δήμου Σικυωνίων  έτους 2015”) μάλλον χρησιμοποίησε  τον κ. Φαρμάκη ως τον “λαγό” που θα έδινε σίγουρη  ασίστ στον άλλον πρόεδρο ( του φορέα “πολιτισμού” ) να βάλει αυτός τον “πολιτισμό” σε καλάθι !!

Η “ΜΗΚΩΝΗ” όμως : ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΣΕΙ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,στα Εμπορικά τετράγωνα της πόλης του Κιάτου !!

Τι έχει σκαρφιστεί ο πολυμήχανος φίλος μας,ο Μήτσος ;

Τι δήλωσε ο  κ.Ζάρκος ενώπιον του ανώτερου βουλευόμενου οργάνου,που τον έχει διορίσει πρόεδρο του φορέα πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων και φυσικά οφείλει να τον ελέγχει ;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του “πολιτισμού” στο Κιάτο η “ΜΗΚΩΝΗ” δεν είχε συνεδριάσει ακόμη,τρεις βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ,ώστε να είναι σε θέση ο  κ.Ζάρκος να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων κοστολογημένες προτάσεις για εορταστικές εκδηλώσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν στο Κιάτο ! 

Αυτό βέβαια ήταν μόνο η αρχή, γιατί στη συνέχεια ο κ.Ζάρκος πέρασε από την απραξία στην πράξη…γνωστοποιώντας ότι έχει φροντίσει (βάσει ποιας απόφασης άραγε;) να στήσει στις αποθήκες του ΑΣΟ μια υποτυπώδη (κατά την κρίση μας) θεατρική ατμόσφαιρα διαρκείας,σε συνεργασία με λούνα παρκατζήδες και άλλους επιχειρηματίες του είδους,που όπως και πέρσι βρήκαν την ευκαιρία να κονομήσουν τζάμπα χώρο για εμπορική εκμετάλλευση !

Προφανώς ο πρόεδρος της “ΜΗΚΩΝΗ”  αντιλαμβάνεται (επιχειρηματίας είναι) ότι τέτοιες δράσεις όχι μόνο δεν προάγουν τον πολιτισμό αλλά  απειλούν να “αδειάσουν” Χριστουγεννιάτικα και την ήδη χειμάζουσα αγορά της πόλης του Κιάτου !

Μήπως όμως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ.Ζάρκο είναι το prime time των  λούνα παρκατζήδων – κοινώς τζέρτζελο – που δυνητικά μπορεί να αποφέρει έσοδα και στους διοργανωτές των θεατρικών δρώμενων (;)  ή μήπως επειδή ο κ.Ζάρκος ανήκει στους ανθρώπους της “δημιουργικής τέχνης” που πιστεύουν ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα…επιδιώκει να ενισχύσει και εξωχώριες  εταιρείες που  συστήνονται συνήθως κατά το αγγλοσαξονικό πρότυπο ως εταιρείες LIMITED και σχεδόν εργολαβικά ασκούν  δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών,που το κόστος επιφορτίζεται (κατόπιν εορτής) το ΝΠΔΔ “Η ΜΗΚΩΝΗ” ;
 
Ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,Βασίλης Νανόπουλος,έθεσε θέμα πολιτικής ευθιξίας,σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση του ΝΠΔΔ “Η ΜΗΚΩΝΗ” εγκαλώντας ουσιαστικά τον κ.Ζάρκο να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα που του έχει  θέσει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κώστας Σαρχάνης,κάνοντας σχετική αναφορά σε  δημοσίευμα του kavos news.gr που αφήνει ακόμα και σκιές για ενδεχόμενη κατασπατάληση  δημόσιου χρήματος….
Ο κ.Ζάρκος για μια ακόμα φορά δεν απάντησε στα επίμονα ερωτήματα του κ.Σαρχάνη,διαβεβαίωσε ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Δήμος Σικυωνίων (όχι η  “ΜΗΚΩΝΗ”) δεν χρειάζεται να στηρίξει οικονομικά τις όποιες εκδηλώσεις γίνουν στις αποθήκες του ΑΣΟ !

Ασφαλώς η πολιτική ευθιξία του κ.Ζαρκου αποτελεί το μέτρο προσδιορισμού του επιπέδου της πολιτικής του κουλτούρας… που κατά την κρίση μας δεν διαφέρει από την κουλτούρα του γαντζώματος, με νύχια και με δόντια, στην όποια εξουσία νομίζει ο καθένας ότι διαθέτει…Αυτό το υπογράφουμε μετά λόγου γνώσης και ας προστεθεί στο σε βάρος μας κατηγορητήριο,όταν με το καλό μας σύρουν στα δικαστήρια για το δημοσίευμά μας με τίτλο:Ρε μπας και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…στο φορέα πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων ! (έτσι μας διαμήνυσαν  οι συνεργάτες του κ. Ζάρκου,που κατά πως λένε θίχτηκαν από το δημοσίευμα…)

Τι να κάνουμε όμως…Όσο κι αν ακούγεται γραφικό εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι πιο ζοφερές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για κείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης. (Δάντης, Θεία Κωμωδία)

Γιαυτό ως πολίτες του Δημου Σικυωνίων επιμένουμε να ζητάμε από τον πρόεδρο του φορέα πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων να μας απαντήσει δημόσια και στα παρακάτω ερωτήματα :

  • Τα ακριβοπληρωμένα εξαρτήματα ήχου ποσού 3.000,00 €  που αναφέρονται  στην από 14/11/2014 σύμβαση (δείτε ΕΔΩ) μεταξύ του ΝΠΔΔ  «Η ΜΗΚΩΝΗ» και της εταιρείας MUSIC SOLUTIONS LIMITED E.P.E είναι  περιουσιακά στοιχεία του ΝΠΔΔ  «Η ΜΗΚΩΝΗ» ; Γιατί τα λέω ακριβοπληρωμένα ; Δείτε ΕΔΩ άλλες τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου και του  ΦΠΑ  και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Ας προσπεράσουμε όμως τις τιμές και…                                                                                                                                         …ας έρθουμε στο ψητό ,που βγάζει μάτια !

  • Αν τα συγκεκριμένα εξαρτήματα ήχου είναι περιουσιακά στοιχεία  του ΝΠΔΔ  «Η ΜΗΚΩΝΗ» πέρσι τα Χριστούγεννα  με ποια απόφαση και έναντι ποιου αντιτίμου  είχε παραχωρηθεί η  χρήση τους  σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαφήμισης ; 
  • Φέτος κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει παρόμοια απόφαση, να  παραχωρηθεί η  χρήση τους σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαφήμισης ;
Google+ Linkedin