“Για σένα Ιταλία” – Μαθητές στην Κούβα τραγουδούν το “Bella Ciao” ως ένδειξη αλληλεγγύης στην πανδημία

Η Koύβα επιδεικνύει αυτές τις μέρες με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή της στους λαούς που δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού, δίνοντας και η ίδια τη μάχη για τη θωράκιση ενάντια στην εξάπλωση της νόσου, που έχει κάνει εδώ και κάποιες μέρες την εμφάνισή της στη χώρα.

Εκτός από την έμπρακτη αλληλεγγύη, με την αποστολή γιατρών και πειραματικών φαρμάκων σε μια σειρά χώρες και την υποδοχή των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με κρούσματα κορονοϊού, στη χώρα πραγματοποιούνται και ενέργειες υψηλού συμβολισμού. Μία από αυτές έχει κατακτήσει τα κοινωνικά δίκτυα, χάρη στο σχετικό video που ανέβασε η Αλεσάντρα Φερέλι, Ιταλίδα που ζει στην Κούβα. Σε αυτό φαίνεται μια σχολική τάξη σε δημοτικό στην Αβάνα, να τραγουδάει το εμβληματικό “Bella Ciao”, που άλλοτε εμψύχωνε τους αντάρτες ενάντια στο φασισμό και τώρα λειτουργεί ως μήνυμα αντίστασης μπροστά στη νέα πρόκληση που περνάει η Ιταλία.

Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο γράφει:
“Σήμερα.. Για σένα Ιταλία … Το Bella Ciao όπως το τραγουδά η τάξη Α3 στο σχολείο Νικολάς Εστεβανέζ Μέρφι ντελ Βεδάδο… Αβάνα.. ελπίζουμε να το απολαύσεις … Όλα θα πάνε καλά!”

Oggi…per voi Italia..Bella Ciao cantata dalla 3ra A della Scuola Nicolás Estévanez Murphy del Vedado…La Habana..speriamo vi faccia piacere…Andrà tutto bene!Preciso, dopo vari accaduti, al primo che commenta qualcosa contro i bambini….lo aspetto sotto casa…LOVE & peace, ma la maleducazione verso i bambini ed i commenti stupidi, non li reggo…Partigiano….canzone popolare e punto!

Δημοσιεύτηκε από Alessandra Ferrelli στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin