“Βόμβα” από Χαμόγελο του Παιδιού κατά της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου

“Βόμβα” από Χαμόγελο του Παιδιού κατά της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για χρηματισμό, σχετικά για το νέο πλαίσιο και τους όρους που αφορούν υφιστάμενες δομές.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως πίσω από την κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 και το Νόμο 4921/2022 που πέρασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, βρίσκονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της “βιομηχανίας” παιδικής προστασίας και γι αυτό επιδιώκουν το λουκέτο στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Υφυπουργού, ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ανέφερε «Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;».

Ερωτηθείς για τις ελάχιστες εγγυήσεις λειτουργίας των δομών για παιδιά, που τίθενται στο νέο πλαίσιο, ο κ. Γιαννόπουλος είπε «ποιες ελάχιστες εγγυήσεις, όταν είναι υποστελεχωμένα τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα; Όταν ο ΟΗΕ έχει κάνει αναφορά πως η καλύτερη λύση είναι τα σπίτια που έχουμε στην Ελλάδα; Είμαστε υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής, το «Χαμόγελο του Παιδιού έχει κάνει τις περισσότερες αναδοχές και υιοθεσίες, αλλά τα παιδιά που δεν υιοθετούνται, που θα τα πάνε; Σε ένα ίδρυμα όλα μαζεμένα;».

Google+ Linkedin