Απάντηση Παπαγεωργίου σε άρθρο του kavos news

Απάντηση Παπαγεωργίου σε άρθρο του kavos news

Με αφορμή το σημερινό μας δημοσίευμα με τον τίτλο «Μετωπική επίθεση Παπαγεωργίου ή “άσφαιρες” απειλές στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ;», λάβαμε και δημοσιεύουμε (όπως επιτάσσει άλλωστε και η δημοσιογραφική δεοντολογία) απάντηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Σικυωνίων,Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Η απάντηση του κ. Παπαγεωργίου έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ.Δημόπουλε,

Μόλις ενημερώθηκα για την ανάρτησή σας περι των ερωτημάτων μου γυρω από τη ΔΕΥΑΣ. Σημειώνω τα ακόλουθα:
Α) Οχι μονο δεν ζήτησα αναβολή Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό αλλά σε συνεννόηση με ΣΥΣΣΩΜΗ τη μειοψηφία προκαλέσαμε την ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με έγγραφο που κατατέθηκε χθες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Β) Ζήτησα προσωπικά εγώ αναβολή στην, στο αμέσως προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωση του Δημάρχου την οποία μνημονεύω ρητώς στην έναρξη της ερώτησής μου που εσείς έχετε δημοσιεύσει προς τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, ότι επρόκειτο να κάνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ, και όχι δημοτικό συμβούλιο. Και αυτό για να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε ως μειοψηφία οικονομικά στοιχεία της επιχειρήσεως και όχι να αποτελέσουμε τους άλαλους θεατές μιας φιέστας προσωπικής προβολής άνευ κανόνων συζητήσεως, όπως ισχύουν στα δημοτικά συμβούλια.
Γ) Ουδείς μιλάει για οικονομικά εγκλήματα και μίζες που αναφέρετε στις ερωτήσεις μου. Μιλάω ρητώς για πολιτική εργαλειοποίηση της ΔΕΥΑΣ με αποτέλεσμα τρομακτικά ανείσπρακτα ποσά, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της επιχειρήσεως, ως ακούμε, γιατί προφανώς ως βλέπετε και από τις απαντήσεις που λαμβάνω καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν έχουμε. Ομοίως δεν έχετε ακούσει για προσλήψεις επί συμβάσει υποψηφίων συμβούλων του Δημάρχου ή συγγενικών τους  προσώπων σε ένα χώρο που ο ίδιος λέει ότι το μισθολογικό κόστος είναι δυσβάσταχτο; Νόμιμο είναι, το ηθικό το βλέπετε ή όχι;
Δ) Γράφετε τέλος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποδοχή των προτάσεων μας. Ξέρετε -φαντάζομαι- ότι όλες οι πολιτικές που είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση των Ελλήνων είχαν λάβει νωρίτερα την αποθέωση των ψηφοφόρων, όχι απλά την ψήφο.
Αντιθέτως, όποιος μιλούσε μετρημένα έχανε. Αλλά αυτοί -αν τους ρωτήσετε- είναι υπερήφανοι για τις πράξεις τους και αυτό μένει στο τέλος της διαδρομής.
Εμείς θα είμαστε στην πλευρά της υπευθυνότητας και ας μην εκλέγω ποτέ Δήμαρχος. Επάγγελμα είχα και έχω.
Google+ Linkedin