«Αντάρτικο» των Οικολόγων για την ένταξη των ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι που μετρούν έναν υπουργό και έναν κυβερνητικό βουλευτή ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ της ύδρευσης, υπενθυμίζοντας τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προτού γίνει (μνημονιακή) κυβέρνηση

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας διαβεβαίωσε,τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι,ότι όσο είναι αυτός υπουργός δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ (με το υπό συζήτηση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο περνούν στο Υπερταμείο)…αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ο υπουργός να φτάσει τα 150 ζωής !

Και επειδή με τα 99 χρόνια μεταβίβασης των συγκεκριμένων εταιρειών στο Υπερταμείο αυξάνονται λογικά οι πιθανότητες κάποια στιγμή να μην είναι ο κ. Τσακαλώτος υπουργός και αυτές οι ΔΕΚΟ να ιδιωτικοποιηθούν, άρχισαν και οι πολιτικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ….

Να σημειώσουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε δημοψηφίσματα στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Μόλις δύο χρόνια. Και ήδη, εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου που θα ξεκλειδώσει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καταγράφηκαν οι πρώτες διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο. 

Το Πολιτικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων – από τους οποίους προέρχονται ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής, ο Γιώργος Δημαράς – αποφάσισε να καταψηφιστεί η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο.

Στην απόφασή τους  (ΕΔΩ) ,μεταξύ άλλων, επικαλούνται τις αρχές των Οικολόγων ότι το νερό είναι απαλλοτρίωτο, σχετική απόφαση του ΣτΕ, τη διεθνή εμπειρία για αύξηση των τιμών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού και το σχετικό δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη το 2014. Εναν χρόνο πριν από εκείνο το δημοψήφισμα, σε εκδηλώσεις υπέρ της κρατικής υπόστασης της ΕΥΑΘ μιλούσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτοτε βέβαια πολλά άλλαξαν…

Η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον…δεδομένης της διαφαινόμενης διαρροής των Οικολόγων του ΣΥΡΙΖΑ,που μολονότι δεν απειλεί την κυβερνητική πλειοψηφία, σίγουρα αποτελεί  πλήγμα για την κυβερνώσα παράταξη.

Google+ Linkedin