Ανεγκέφαλοι επιπέδου … Champions League!

Ανεγκέφαλοι επιπέδου … Champions League!

Τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ – Άγιαξ για το Champions League ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων έκαναν το γύρο του κόσμου με εκτενείς αναφορές σε όλα τα μεγάλα Μέσα του εξωτερικού και φυσικά ακολούθησε η παγκόσμια κατακραυγή τους.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ZJcgatLURag[/embedyt]

Στην Αγγλία (Daily Mail, Mirror, Independent, Sun), στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία ακόμα και στην Αργεντινή και την Αμερική ασχολήθηκαν με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και η αναφορά όλων κυρίως είχε να κάνει με τους αιματοβαμμένους οπαδούς του Άγιαξ.

Ο “The Guardian” αναφέρει: “Η αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ χάλασε από σοβαρές συμπλοκές οπαδών. Η ελληνική αστυνομία σύμφωνα με αναφορές χτύπησε οπαδούς του Άγιαξ πριν από το ματς”.

Από τα επεισόδια υπήρξαν, σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της ΑΕΚ, επτά οπαδοί τραυματίες. Ενώ επισήμως ο Άγιαξ έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες δικούς του οπαδούς, από τις ρίψεις αντικειμένων αλλά και από την επέμβαση της αστυνομίας στην θύρα των «φιλοξενούμενων».

Με ανακοίνωση της  ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζονται τα επεισόδια και ταυτόχρονα υπάρχει δέσμευση πως η ΑΕΚ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διορθώσει τα λάθη της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει τις σκηνές βίας, που εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκτός του ότι έλαβαν χώρα σε έναν αγώνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του UEFA Champions League προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την ιστορία της ομάδας μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα όσα συνέβησαν, στον αγώνα με τον Αγιαξ, δεν εκφράζουν τη διαχρονική ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου και είναι παντελώς ξένα με τις αρχές και της αξίες που υπηρετούμε. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποποιήθηκε ποτέ των δικών της ευθυνών, δεν την απασχολεί καν στην παρούσα φάση ο επιμερισμός των ευθυνών και το ακριβές χρονικό των χθεσινών συμβάντων και δεν σκοπεύει να αναζητήσει εύκολες δικαιολογίες και άλλοθι. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την άμεση αντίδραση και τον αποτροπιασμό, που από την πρώτη στιγμή λαμβάνουμε από τη συντριπτική πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων μας, οι οποίοι είναι για εμάς οι πιο σκληροί κριτές. Είναι αυτό που περισσότερο μας πληγώνει, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ, που περιμένει από εμάς όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει και της επιστροφής μας στο δικό μας γήπεδο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές τις συμπεριφορές και το έχει επανειλημμένως εκφράσει και αποδείξει. Το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας».

Google+ Linkedin