Αναλήψεις: Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου – Παρασκευή από 60 ευρώ ημερησίως ή 300 σωρευτικά

Διευκρινίσεις για την ΠΝΠ που αφορά στο άνοιγμα των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) παρείχε  η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη.

Όπως εξήγησε, όσον αφορά στα capital controls και τα ποσά ανάληψης που θα μπορούν να κάνουν οι καταθέτες, από αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά (5 μέρες Χ 60 ευρώ = 300).

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους, ενώ  για την πρόσβαση στις θυρίδες δεν υπάρχει απολύτως καμία απαγόρευση.

Η πρόεδρος της ΕΕΤ  τόνισε επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες, όπως εγγυάται η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές, «αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο»,υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον, εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα»…

Google+ Linkedin