Ανακοίνωση της Τ.Ε. του ΚΚΕ για τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στα σχολεία της Κορινθίας

Ανακοίνωση της Τ.Ε. του ΚΚΕ για τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στα σχολεία της Κορινθίας

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Κορινθίας του ΚΚΕ

Η καθημερινή αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, όπως και στον αριθμό των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που κλείνουν, παρά και την ανύπαρκτη επί της ουσίας ιχνηλάτηση, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και των φορέων τους ότι τα σχολεία άνοιξαν (όπου άνοιξαν) όπως ακριβώς έκλεισαν, παραμένοντας αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία.

Οι σχολικές αίθουσες παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες. Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, εν μέσω πανδημίας, καλά κρατούν! Λίγο πριν χαρακτηριστεί η σχολική χρονιά ως «χαμένη», μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν μία επιθυμία: να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και με ασφάλεια- έστω και τώρα- για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η «τηλεκπαίδευση». Αντί γι’ αυτό -σαν να μην πέρασε μια μέρα- η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο από όσα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές απαιτούν: μαζικά δωρεάν τεστ, ολιγομελή τμήματα, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (εκπαιδευτικού και καθαριότητας), ασφαλής και άμεσος εμβολιασμός. Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν πραγματικά να βελτιώσουν την υγειονομική και παιδαγωγική κατάσταση των σχολείων μας. Γιατί, πολύ απλά, η εκπαιδευτική διαδικασία είναι σύνθετη, ζωντανή και αναντικατάστατη! Τι απαντάει σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Τηλεκπαίδευση- τηλεαξιολόγηση αλλά… δια ζώσης καταστολή! Κι αυτό γιατί όλα τα πραγματικά μέτρα προστασίας και πρόληψης «κόβονται» εξαρχής στο ζύγι της απαράδεκτης λογικής «κόστους – οφέλους» για το κεφάλαιο και το κράτος του.

Αντί να διασφαλιστούν πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στα σχολεία, πάνε να την βγάλουν τζάμπα, με… μια μάσκα κι ένα αντισηπτικό και με αμίμητα «επιστημονικά» σκαριφήματα, που πάλευαν να μας πείσουν πριν από τη νέα σχολική χρονιά, ότι εν μέσω πανδημίας το στρίμωγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα είναι το ίδιο με τη διασφάλιση λειτουργίας των σχολείων με 15 μαθητές ανά τάξη!

Ποιο το αποτέλεσμα; Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί και φυσικά οι οικογένειές τους να κινδυνεύουν κάθε μέρα να μολυνθούν από κορωναϊό. Αυτό αποδεικνύεται με την ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων και στο νομό μας. Κι αυτό γίνεται πιο ορατό τώρα που η διασπορά μεγαλώνει στον γενικό πληθυσμό, με τους χώρους δουλειάς να αποτελούν αποδεδειγμένα έναν από τους πιο κρίσιμους «κρίκους» υπερμετάδοσης, μεταφέροντας τον ιό στο σπίτι και στην οικογένεια.

Σε τέτοιες ακριβώς συνθήκες και ενώ ήδη αποφασίζεται νέο καθολικό κλείσιμο των σχολείων σε Αττική και μια σειρά από δήμους, είναι έτοιμοι ξανά να ρίξουν το ανάθεμα για την άνοδο των κρουσμάτων στα σχολεία στην «κινητικότητα» των γονέων και όχι στην ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ιχνηλάτησης μέσα στα σχολεία, όχι στην έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων και του λαού στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.

Αντίστοιχα, αναπαράγονται από «επίσημα» χείλη απαράδεκτα και αντιδραστικά διλήμματα του τύπου «σχολεία ή λιανεμπόριο», «μόρφωση των παιδιών ή ψωμί στο τραπέζι» (!), την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική αφήνει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και όλο το λαό εκτεθειμένους από όλες τις μπάντες στην πανδημία και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα των αιτημάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για πραγματικά μέτρα προστασίας. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ενταθεί σήμερα ο αγώνας συνολικά για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού και των παιδιών του.

Google+ Linkedin