Αγωνιστικό κάλεσμα από το σύλλογο Ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αγωνιστικό κάλεσμα από το σύλλογο Ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

Συνάδελφοι,

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων, των σωματείων τους και όχι των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

   Ένα χρόνο πριν, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την οργάνωση και την πειθαρχία τους, έδωσαν μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρο το κόσμο, έσπασαν στη πράξη τις απαράδεκτες κυβερνητικές απαγορεύσεις, κρατώντας ζωντανό το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, μέσα στις άγριες συνθήκες της πανδημίας.

    Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, γιατί 135 χρόνια από την απεργία του Σικάγο, για το αιματοβαμμένο 8ωρο η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο βάζει το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς

    Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μετά από ένα χρόνο αφωνίας και απραξίας για τα ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους και το λαό μας, εμφανίστηκε σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

    Όλο αυτό το διάστημα που οι εργαζόμενοι τα σωματεία τους παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, παλεύουν απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων προστασίας, για να μη γίνονται οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς του κορονοϊού, που αγωνίζονται για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των όρων εργασίας ενάντια στην εργοδοτική και κυβερνητική επέλαση και τη καταστολή, αυτή η ηγετική ομάδα είναι πολύ απασχολημένη και δραστήρια στο διάλογο με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία.

   Γι αυτό και στη συνεδρίαση συντασσόμενοι πλήρως με το Υπουργείο εργασίας αρνήθηκαν επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά απεργιακά στις 6 Μάη και επικύρωσαν την πρόταση του υπουργού του δεκάωρου, για τη Τρίτη του Πάσχα.

   Ούτε λίγο ούτε πολύ να γίνει η Εργατική Πρωτομαγιά μια προέκταση του εορταστικού τριημέρου του Πάσχα, μια αργία σαν όλες τις άλλες τη στιγμή που κυβέρνηση και η γνωστή πλέον ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, συνδιαμορφώνουν από κοινού τη νέα κατάπτυστη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

   Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτές τις δυνάμεις που είναι ταγμένες με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

   Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους της Κορινθίας, στα εργοστάσια, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε κάθε χώρο δουλειάς, να προσπεράσουν τα παιχνίδια της ήδη απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που θέλει να γιορτάσει μαζί με τη κυβέρνηση την κατάργηση του 8ωρου,101 χρόνια μετά τη κατάκτηση του στη χώρα μας το 1920.

      Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την Πέμπτη 6 Μάη στις 10:30 έξω από το Εργατικό Κέντρο. Το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στα Περιβολάκια στις 10:00

Google+ Linkedin