Έφαγε «πόρτα» από τους Βρετανούς ο Τραμπ !

                               Persona non grata ο Τραμπ για τη Βρετανία !

«Μια ομιλία ενός ξένου ηγέτη και στα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Βρετανίας δεν είναι ένα αυτόματο δικαίωμα. Είναι μια τιμή που κατακτιέται», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου,διατυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση του σε οποιαδήποτε σχέδια να απευθύνει ομιλία ενώπιον της βουλής ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσημη επίσκεψη του στην χώρα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτό το χρόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και περισσότεροι από 150 βουλευτές,εκφράζοντας με κοινή επιστολή την αντίθεσή τους στο να δοθεί στον Τραμπ η τιμή να απευθύνει λόγο στο Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες έχουν υπογράψει ένα αίτημα που καλεί για ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγκάζοντας το βρετανικό κοινοβούλιο να συζητήσει το αίτημα στις 20 Φλεβαρη.

Να σημειωθεί ότι το 2011 ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που μίλησε και στα δύο κοινοβουλευτικά σώματα που συνεδριάζουν στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, όπου έχουν επίσης φιλοξενηθεί ο Νέλσον Μαντέλα και ο Σαρλ ντε Γκωλ.


Google+ Linkedin