Έτσι ξαφνικά «έφυγε» και ο Λαυρέντης…

Ως κεραυνός εν αιθρία έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,που «έφυγε» σήμερα ξημερώματα Δευτέρας, μόλις σε ηλικία 63 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στις 4.30 τα ξημερώματα έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ που έφτασε με κινητή μονάδα στην οικεία του καλλιτέχνη,στον Πτελεό Βόλου , αλλά ο αγαπημένος τραγουδοποιός ήταν ήδη νεκρός. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατος του, ο οποίος φέρεται να οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο ίδιος είχε δώσει συναυλία στην γενέτειρά του την περασμένη Παρασκευή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τον οποίο θα τραγουδούσε αύριο στο Ηρώδειο.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα παρασκήνια συναυλίας τους το καλοκαίρι

Ο τροβαδούρος του ελληνικού ροκ σφράγισε την εγχώρια μουσική τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, συντρόφευσε δυο γενιές ακροατών και άφησε πίσω τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο.

Η μεγάλη επιτυχία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήρθε το 1991, με το «Διδυμότειχο Blues» το τραγούδι που ερμήνευσε με τον Γιώργο  Νταλάρα. «Όλη μου η ζωή άλλαξε μετά το «Διδυμότειχο». Μέχρι τότε είχα πρόβλημα. Δούλευε η γυναίκα μου που ήταν αγιογράφος, από τότε ζούσαμε μαζί και με συντηρούσε», είχε πει σε συνέντευξή του.

Το «Διδυμότειχο μπλουζ» αποτελεί την προσωπική κατάθεση του ίδιου για την εμπειρία του στον Στρατό.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε διηγηθεί όσα έζησε στον Στρατό στον παραγωγό Γιάννη Μπαχ – Σπυρόπουλο, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού. Τη μουσική συνέθεσε ο ίδιος ο Μαχαιρίτσας, με σκοπό το τραγούδι να το ερμηνεύσει αρχικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, από τη δισκογραφική του εταιρεία επέμειναν να το τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας, όπως και έγινε, σε ντουέτο με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το αποτέλεσμα έγραψε Ιστορία:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Nahk-hwGDPw[/embedyt]

 

Google+ Linkedin