Άνω, κάτω και πλαγίως…οι εξελίξεις στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Τα πυρά των επικεφαλής της αντιπολίτευσης δέχτηκε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2020 ,που διεκόπη λόγω έλλειψης απαρτίας αλλά τροφοδότησε με δημοσιογραφική ύλη και αναλύσεις επί αναλύσεων σχεδόν όλα τα δημοσιογραφικά site της Κορινθίας.

Απ’ όλα είχε ο διαδικτυακός μπαξές…από “γεροντικούς” μονολόγους του Νίκου κατά  Πιτσάκη έως κινδυνολογικά σενάρια της κυρίας Τζένης, που εξανέστη γιατί ο Μουρίκης δεν επικρότησε – τιμής ένεκεν – την συμβολή Πιτσάκη στο «Οpen Mall» Λουτρακίου !

Είναι γεγονός ότι η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου ήταν αλλιώτικη απ τις άλλες.Όχι τόσο λόγω της ψήφισης ή όχι του προϋπολογισμού ,αλλά “σκηνοθετικά” είχε κάτι από την παρωδία : “άνω, κάτω και πλαγίως” !

Για πρώτη φορά παρευρέθησαν σε συνεδρίαση Επιμελητηρίου αυθορμήτως (;) ο δήμαρχος Κορινθίων ,ο δήμαρχος Λουτρακίου και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της κορινθιακής λουτρόπολης και, με πρόταση Λουζιώτη, τους δόθηκε ο λόγος προ ημερήσιας.

Προφανώς και, οι πλέον αδαείς στα περί του Επιμελητηρίου, γνώριζαν ότι οι συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί δεν πήγαν στην συνεδρίαση για να ευχηθούν στον Πιτσάκη “καλό χειμώνα” αλλά για να τον στηρίξουν, προβάλλοντας την αναγκαιότητα  ψήφισης του προϋπολογισμού !

Αυτό έδωσε τροφή στον Σωτήρη Μουρίκη να κάνει λόγο για ” χειραγώγηση συνειδήσεων” και απόπειρες «καπελωμάτων» και άλλων παρασκηνιακών «παιγνίων» της αυτοδιοικητικής “νομενκλατούρας” της Ανατολικής Κορινθίας.

Όμως, δίκες προθέσεων ουδείς δικαιούται να κάνει και επί πλέον, είναι εξόχως απαξιωτικό για επιχειρηματικές προσωπικότητες να θεωρούνται, από συναδέλφους τους ,επιρρεπείς στον ενδεχόμενο προσηλυτισμό του κάθε…επίτιμου !

Από κει και πέρα,προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου βγήκε κερδισμένος απ΄ αυτή την συνεδρίαση – παρωδία γιατί ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος αυτή τη φορά…και με διάθεση αυτοκριτικής. Λες και έδινε εξετάσεις για τη συνέχεια…

Βεβαίως,είναι αφέλεια να πιστεύει κάνεις ότι όπλο του Πιτσάκη  ήταν η “ομπρέλα” των αιρετών ή τα λογιστικά νούμερα ενός – έστω – πλασματικού προϋπολογισμού, αφού, ούτως ή άλλως , οι προβλέψεις του πάντα επιδέχονται τροποποιήσεις.

Δυνατό χαρτί του Πιτσάκη είναι ο «μπούσουλας» του προϋπολογισμού, που σαφώς αποτελεί την επίσημη έκφραση όλων των σχεδίων, των στόχων και των σκοπών μιας διοίκησης,που ισχυρίζεται ότι υλοποιεί προγράμματα οκτώμισι εκατομμυρίων ευρώ ,την υλοποίηση έργου στα «Οpen Mall» Λουτρακίου και Κορίνθου και κανένας δεν μπόρεσε να τον αποδομήσει στην ουσία του.

Αυτό το “δυνατό χαρτί” έσπασε και το «μπλόκο» της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα   ο Λουζιώτης να έχει μια απώλεια (Γκιώνης) και ο Σωτήρης Μουρίκης να νοιώθει χωρίς δική του παράταξη, μετά την διαφοροποίηση Γεώργαρη, Παπαϊωάννου και Γέρου.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, εκεί που για τον Πιτσάκη υπήρχε “ορατότης μηδέν” , ένα νέο τοπίο αχνοφαίνεται στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Και όταν λέμε ότι “ένα νέο τοπίο αχνοφαίνεται…” προφανώς δεν εννοούμε τον κ. Λουζιώτη που εμμονικά επιμένει να ζητά την παραίτηση Πιτσάκη,ελπίζοντας ενδεχομένως ότι θα γίνει ‘Πιτσάκης” στη θέση του Πιτσάκη ! Αυτά είναι : πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ το!

Το νέο στοιχείο είναι η τελευταία τοποθέτηση του Σωτήρη Μουρίκη, που μάλλον δεν νοιώθει άνετα ως “σώγαμπρος” στο μπλοκ Λουζιώτη με “γρουσούζα” πεθερά τη Μαρίνα !

Ο Σωτήρης που, ασφαλώς, είναι έμπειρος και ώριμος πολιτικά, αντιλαμβάνεται ότι το  timing του προϋπολογισμού  δεν ευνοεί ολοκληρωτική ανατροπή στο Επιμελητήριο και άρχισε να το πηγαίνει ξελακκωτά, προτείνοντας “να παραιτηθούν όλοι οι σύμβουλοι της διοικούσας- εκτός του προέδρου- και να συγκροτηθεί νέα διαπαραταξιακή διοίκηση – βάσει ποσοστών των παρατάξεων – με πρόεδρο τον Παναγιώτη Πιτσάκη.

Το «γάντι» πλέον είναι στον Πιτσάκη. Η εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου δεν εξαρτάται μόνο από την ψήφιση του προϋπολογισμού,που ούτως ή άλλως θα περάσει,αλλά εξαρτάται και από την διάθεση συνεννόησης που θα δείξει ο πρόεδρος στη συνέχεια.

Ίδωμεν….

Google+ Linkedin