Άντε γεια…το 45ο στο λιμάνι!!

Άντε γεια…το 45ο στο λιμάνι!!

Να τοι, να τοι, οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Απίστευτος Ολυμπιακός… Απίστευτη ομάδα, απίστευτη ποιότητα… Πρωταθλητής άξιος, σηκώνει το 45ο από απόψε, μέσα στο ΟΑΚΑ και δείχνει σε όλους την πλάτη του! Αυτή η ομάδα κατάφερε, στα χρόνια της εξυγίανσης, να σπάσει τη συμμαχία και με την τρομερή ποιότητα που είχε, δεν γινόταν να τον σταματήσει κανείς και με… τίποτα!

Τρομερό πρώτο ημίχρονο, για ακόμη μία φορά, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να κάνει το απόλυτο κουμάντο στο ματς! Δεν ήταν δυνατόν για αυτή την ΑΕΚ να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 0 τελικές και από την άλλη ο Θρύλος είχε 6, δύο δοκάρια και δύο γκολ!

Από τα πρώτα λεπτά, το 4-3-3 του Μαρτίνς έδωσε την κυριαρχία στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκαναν… ό,τι ήθελαν στο ματς. Υπήρξε μία φάση, στο πρώτο μέρος, που ο Ολυμπιακός είχε 75% κατοχή υπέρ του… Ανάγκασε τον Καρέρα να κάνει αλλαγή πολύ νωρίς και να βάλει τρίτο στόπερ, να γυρίσει την ομάδα του σε 3-5-2 και προσπαθήσει να περιορίσει τον Ολυμπιακό… Δεν τα κατάφερε. Δοκάρι ο Ελ Αραμπί στο 14’, άλλο ένα στο 19’ ο Φορτούνης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και τρομερά δημιουργικός, στο ματς και δύο χτυπήματα στο 38’ και στο 45’, με Ελ Αραμπί και Καμαρά και… ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Μασούρας εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, Φορτούνης ηγετικός, με εμφάνιση από πριν τον τραυματισμό του, Ελ Αραμπι… μπόμπερ από τους λίγους, Μπουχαλάκης υπερπολύτιμος και Καμαρά… τα λόγια στερεύουν πλέον. Ο Αφρικανός ήταν ΠΑ-ΝΤΟΥ! Πολύ καλός και ο Ομάρ, τα στόπερ δεν είχαν πρόβλημα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πρέπει να… εκνεύρισε τρομερά τον Πέδρο Μαρτίνς. Κατέβασε την απόδοσή του και έδωσε δικαιώματα στην ΑΕΚ. Μείωσαν οι γηπεδούχοι στο 66’ από στατική φάση, καθώς έτσι ήταν και ο μόνος τρόπος, με τον οποίο μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Σε κανονική ροή αγώνα η Ένωση δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Ωστόσο, με δύσκολα ματς μπροστά και με το Κύπελλο και το Europa League να είναι επίσης μπροστά, ο Θρύλος δεν μπορεί να «κάθεται» με αυτό τον τρόπο στην επανάληψη και να δίνει δικαιώματα να αμφισβητείται η κυριαρχία που χτίζει στο πρώτο μέρος. Η χαώδης διαφορά από την ΑΕΚ δεν έδειχνε να… επιτρέπει πολλά-πολλά, αλλά η ΑΕΚ το πάλευε και προσπαθούσε να βρει και δεύτερο γκολ. Την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κρατήσει το δικό του προβάδισμα.

Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Καφού, μπήκαν στο ματς και έδωσαν φρεσκάδα. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, αφού ο Ολυμπιακός της έδινε το δικαίωμα να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Μαρτίνς μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ και να φτάσουν το σκορ σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συνοψίζοντας, το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ, φέρνει δίκαια το 45ο στον Πειραιά. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν σε όλη τη χρονιά καλύτερη και κατάφερε, στο τέλος, να πανηγυρίσει μέσα στο ΟΑΚΑ, τον τίτλο!

Δεν χαλαρώνει, όμως! Δεν επαναπαύεται. Έχει το Κύπελλο, μπροστά, έχει το Europa League και έχει να δείξει ΠΟΛΛΑ ακόμη!

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89’ Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (31’ Οικονόμου), Βέρντε (83’ Μαχαίριας), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90’+2’ Λοβέρα), Μασούρας (77’ Καφού), Φορτούνης (71’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (78’ Χασάν).

Google+ Linkedin