N.Σοφιανός: Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών
«Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών. Δεν γίνεται, δηλαδή, με άμεσο οικονομικό όφελος. Είναι άλλο πράγμα να αναλαμβάνεις ως επαγγελματίας, ως δικηγόρος, να διεκδικήσεις, απέναντι σε νόμους που πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους ή τους στερούν το δικαίωμα να είναι μόνιμοι σε μια δουλειά, που δουλεύουν για χρόνια και άλλο πράγμα είναι να συμβάλεις σ’ αυτό τον «αντιμνημονιακό αγώνα» και να εκλέγεσαι πολιτικά εισπράττοντας 10% – 12% επί της δίκης και πάει λέγοντας.
Αναφέρομαι στον «αντιμνημονιακό αγώνα» για τον οποίο μίλησε ο κ. Κατρούγκαλος και λέω ότι αυτός ο αγώνας δε γίνεται με ποσοστά», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».
Επισημαίνοντας ότι «μιλάμε για χιλιάδες κόσμου, συμβασιούχους, διαθέσιμους και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ο κ. Σοφιανός είπε εν συνεχεία ότι «ο «αντιμνημονιακός» κ. Κατρούγκαλος είπε στην Ομοσπονδία συμβασιούχων του δημοσίου πως δεν προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση για εσάς, για τη μονιμοποίησή σας, για τη μετατροπή των συμβάσεών σας σε αορίστου χρόνου. Και είπε επίσης ότι το κράτος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προσφεύγει και να κάνει έφεση σε θετικές δικαστικές αποφάσεις απέναντι σε εργαζόμενους».
«Εμείς ως κόμμα δεν τοποθετηθήκαμε και δεν έχουμε αυτή την πρεμούρα να παραιτηθεί αυτός ή εκείνος. Είναι συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης, έτσι σταθήκαμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση έτσι θα σταθούμε και σ’ αυτήν» είπε ο κ. Σοφιανός.
Ερωτηθείς σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είπε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η ένταση από την πλευρά της ΝΔ. Εάν ποτέ φέρει η κυβέρνηση στη βουλή την παράταση του μνημονίου, που υπέγραψε, μαζί θα την ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτό όμως που υπέγραψαν «με αξιοπρέπεια και περηφάνια» δεν θα έρθει ποτέ στη βουλή».
Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «στα βράχια είναι ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αμείβεται με 300 ευρώ, οι συνταξιούχοι, και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο» τονίζοντας «και να αφήσουμε το διαχωρισμό του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα» και καταλήγοντας «η πλειοψηφία του λαού μας βράζει σ’ ένα καζάνι και η πολιτική ρήξης με την ΕΕ, μ’ αυτό το μαγαζί που υπερασπίζονται και οι δύο μαζί, είναι μονόδρομος».