Με τον τίτλο “Για θέματα αυτοδιοίκησης στο Βερολίνο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος” πολλά τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση της συμμετοχής της κουστωδίας του Τατούλη στις εργασίες της «5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» που έγινε από 4 – 6 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.
Τι είναι η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» ;
Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, τα νήματα του οποίου κινεί ο περιβόητος κ. Γιόακιμ Φούχτελ. Ακόμη και τα πνευματικά δικαιώματα του site του θεσμού αυτού ανήκουν στο γερμανικό δημόσιο.
Θυμίζουμε πως η «Ελληνογερμανική Συνεργασία» ξεκίνησε το 2012 , έχοντας ως πρώτη φάση τη μεταφορά τεχνογνωσίας από Γερμανούς εμπειρογνώμονες.Σε αυτή τη φάση πολλοί δήμοι και περιφέρειες ήταν οι πρόθυμοι να δεχτούν και να αξιοποιήσουν τα σχετικά… φώτα, υπογράφοντας πρωτόκολλα συνεργασίας.
Ήδη από τις 23 Αυγούστου 2011 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την αδελφοποίηση της Πελοποννήσου με την Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον υπερχρεωμένο κρατίδιο της Γερμανίας. Βέβαια ο ίδιος στις δηλώσεις του είπε τότε ένα τόσο δα μικρό ψεματάκι αξίας μόλις 174 δισεκατομμυρίων ευρώ: «…αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ρηνανίας Βεστφαλίας έχει μηδενικό χρέος»
Επομένως για τον Τατούλη και τον ρόλο του στο στήσιμο της «5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» δείτε (ΕΔΩ) δεν νομίζω πως χρειάζεται μια ακόμα αναφορά…
Για τον δικό μας όμως,τον δήμαρχο Σικυωνίων…εδώ πάει το: Πού την πας ρε Καραμήτρο την δουλειά… με τον Φούχτελ!
Με απλά λόγια : δεν ξέρεις ότι οι Γερμανοί έχουν εισβάλλει στους Δήμους και τα θέλουν όλα…οικόπεδα,πηγές, δημοτικά κτίρια,παραλίες,διαχείριση απορριμάτων κ.λ.π. Και μάλιστα, όπου αυτό είναι δυνατόν, επιθυμούν τα παραπάνω, χωρίς τους ιθαγενείς…
Να σημειώσουμε επίσης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να απέχει από τις εργασίες της «5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» προκειμένου «να μπει φραγμός στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας», όπως σημειώνεται στο ψήφισμά του.
Άξιο υπογράμμισις είναι ότι η υψηλή δαπάνη (περίπου 1.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα) μετακίνησης και διαμονής των Ελλήνων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Γερμανία βάρυνε αποκλειστικά τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, δηλαδή τους χειμαζόμενους από την κρίση Έλληνες πολίτες.
Υπογραμμίζουμε επίσης, ότι η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση επρόκειτο να λάβει χώρα στην Κρήτη πριν ένα χρόνο αλλά λόγω δικαιολογημένου φόβου για ισχυρές λαϊκές αντιδράσεις, κατέληξε, μετά από πολλαπλές αναβολές, να φιλοξενηθεί την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου στο Βερολίνο.