«Ο Ντελιβεράς»: Το έργο για τον ανώνυμο εργαζόμενο με θέα… στον δρόμο

«Ο Ντελιβεράς»: Το έργο για τον ανώνυμο εργαζόμενο με θέα… στον δρόμο

Ο Ντελιβεράς: Το πιο επίκαιρο επάγγελμα στην εποχή της πανδημίας.

Ο Ντελιβεράς: Πρόκειται για μια εγκατάσταση με θέα στο δρόμο στη βιτρίνα της Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Ο Ντελιβεράς – στην εποχή του Κορονοϊού είναι ένα installation, ένα γλυπτό για τον ανώνυμο εργαζόμενο που βρίσκεται όλη μέρα στον δρόμο. Φιλοξενείται στη βιτρίνα της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην όδό Κριεζώτου και είναι ένα γλυπτό της καλλιτέχνιδας Ανδριάνας Βερβέτη.

Ένα επάγγελμα δύσκολο, παντός καιρού, επικίνδυνο πάνω στο παπάκι, χωρίς ωράριο, γεμάτο άγχος για την έγκαιρη παράδοση και επίκαιρο όσο ποτέ λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Το επάγγελμα του ντελιβερά, υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί και λειτούργημα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν έξω, που τους φέρνει όποια ώρα και αν είναι, αυτό που έχουν ανάγκη, καφέ, φαγητό, φάρμακα, βιβλία, είδη πρώτης ανάγκης.

Σπάνια χωρίς χαμόγελο, σχεδόν πάντα με ευγένεια.

Αξίζουν και από εμάς σεβασμό και την ίδια συμπεριφορά. Το έργο της γλύπτριας, που εκτίθεται στον… δρόμο, στη βιτρίνα της Γκαλερί Ζουμπουλάκη αποτίει με τον τρόπο του, τον φόρο τιμής που αρμόζει στους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Η Ανδριάνα Βερβέτη γεννήθηκε το 1958 στο Βόλο. Σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti di Roma και Γλυπτική στην ΑΣΚΤ. Το 1989 εξελέγη στη βαθμίδα του Λέκτορα στην ΑΣΚΤ και διδάσκει το μάθημα «Σχέδιο για τη γλυπτική».

ΣΠΟΥΔΕΣ
1977-78 Ζωγραφική Accademia di Belle Arti di Roma.
1978-84 Γλυπτική στην ΑΣΚΤ με καθηγητή τον Γ. Νικολαϊδη, στα διετή εργαστήρια εφαρμογών γυψοτεχίας-χαλκοχυτικής, και κεραμικής, και στα εργαστήρια υλικών: ξυλογλυπτικής, μαρμαροτεχνίας και μεταλλοτεχνίας.
1980 Επαινος σχεδίου. Υπότροφος του ΙΚΥ κατά τη διάρκεια των σπουδών της.
1984 Διπλωματική: Αριστα (10)
1985-88 Υποτροφία εσωτερικού του ΙΚΥ με θέμα: «Γλυπτική σε δημοσίους χώρους»
1987-88 Καλλιτεχνική κεραμική σε stoneware, Β’ βραβείο Πανελληνίας Έκθεσης Κεραμικής.

Google+ Linkedin