Από τη ΔΕΘ ξεκινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις εκδηλώσεις της για τα 200 χρόνια από το1821
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινήσει επίσημα τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα μετάσχει με κεντρικό περίπτερο αφιερωμένο αποκλειστικά στην προβολή του επαναστατημένου Μοριά -με αναφορές σε μνημεία, περιοχές, όπλα και φορεσιές από την εποχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και της μεγάλης συνεισφοράς της Πελοποννήσου σε αυτόν.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας, συνοδευόμενη από τα μέλη της ολομέλειας Δέσποινα Μουζάκη και Γιάννη Βούλγαρη και τον γενικό διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής Θανάση Κανταρτζή.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την Γ. Αγγελοπούλου για τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την προσπάθεια που καταβάλλεται να υπάρχει συναινετικό πνεύμα, με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 1821” να εκφράζει ικανοποίηση και να συναινεί στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, επαινώντας την προσπάθεια και τη σοβαρότητα που επιδεικνύει η Περιφέρεια ως προς το θέμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Στην Γ. Αγγελοπούλου ο Π. Νίκας επέδωσε το αντίγραφο της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας, του πρώτου οργανισμού διοίκησης που συγκροτήθηκε από τους επαναστατημένους Ελληνες τον Μάιο του 1821 στις Καλτεζές. Το εν λόγω έργο έχει φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη, διευθυντή του Εικαστικού Σχολείου της “Φάρις”, του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Η εν λόγω σφραγίδα θα αποτελέσει και το λογότυπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καρδιά του αγώνα ήταν ο Μοριάς” και γι’ αυτό, μέσα από τις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις, “επιδιώκουμε να τιμήσουμε το αίμα και τον αγώνα των προγόνων μας”.