Ανατροπή στο αρχικό πλάνο της κυβέρνησης – Πιθανή η ένταξη δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών στην έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ

Όλα δείχνουν ότι κερδίζει έδαφος η προοπτική της χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ και σε δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς και λογιστές.

Ένα νέο πλάνο επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο για την ενίσχυση των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και λογιστών, που δοκιμάζονται από την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει την ένταξή τους στη γενική έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, αντί της ενίσχυσης με το voucher των 600 ευρώ, με προγράμματα κατάρτισης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας Παρασκευή (27/3/2020) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη στήριξη γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών -καθώς και άλλων κλάδων- με 600 ευρώ, μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ωστόσο, αντέδρασε στην εξαγγελία για την έκτακτη ενίσχυση 600 ευρώ μέσω voucher, παραθέτοντας σειρά αιτημάτων. Το πρώτο αίτημα του ΔΣΑ ήταν η υπαγωγή «στο καθεστώς επιδότησης των 800 ευρώ, καθώς πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, αλλά και αξιοπρέπειας, του δικηγορικού σώματος».

Δημόσια παρέμβαση για το θέμα των voucher έκανε μέσω facebook και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ,καλώντας τον κ. Μητσοτάκη “ να παρέμβει προσωπικά και να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση. Και να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως άλλωστε προβλέπει και η ΠΝΠ, χωρίς καμία εξαίρεση, στο έκτακτο -αν και ανεπαρκές- επίδομα των 800 ευρώ“.

Google+ Linkedin