Ο κορονοϊός είσαι εσύ! Ο κορονοϊός είσαι εσύ!

Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος για σένα. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον εαυτό σου. Ανάλαβε επιτέλους την ατομική σου ευθύνη. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

γράφει ο Σφυροδρέπανος

Θα μπορούσε να γίνει δρώμενο στο Σύνταγμα, με τα στελέχη της κυβέρνησης στοιχισμένα στη σειρά, κρατώντας μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρων, να αρχίζουν το χορευτικό και να τραγουδάνε ρυθμικά:

-Ο κορονοϊός είσαι εσύ…

Πότε θα το εμπεδώσεις επιτέλους;

Είσαι εσύ που δεν προσέχεις, που δεν αναλαμβάνεις την ατομική σου ευθύνη, που δεν υπακούς τις εντολές και απειθαρχείς, που αψηφάς το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Είσαι εσύ που βολτάρεις, που συναθροίζεσαι δημοσίως και σε σπίτια, που δεν κλείνεσαι οικειοθελώς και αναγκάζεις το κράτος να πάρει μέτρα.

Είσαι εσύ που δεν βγήκες στο μπαλκόνι να χειροκροτήσεις και ονειρεύεσαι πάλι συγκεντρώσεις στον δρόμο, πηγές διασποράς του νοσηρού ιού της συλλογικότητας.

Είσαι εσύ που πέθανες μόνος σπίτι σου για να δυσφημήσεις το κράτος μας, την Ελλάδα. Είσαι εσύ που δεν έχεις λεφτά να κάνεις το τεστ και κατηγορείς για αυτό τις αρχές.

Είσαι εσύ παππού, που δεν πρόσεξες, δεν έκλεισες τα εγγονάκια σου μέσα και εκτέθηκες στον κίνδυνο.

Είσαι εσύ που βγήκες δύο φορές τη βδομάδα για ψώνια και πας κάθε μέρα στο φούρνο για ψωμί.

Είσαι εσύ που απολύθηκες, ενώ είχαν απαγορευτεί οι απολύσεις. Και αυτό ατομική σου ευθύνη είναι, τι ζητάς να κάνει δηλαδή η κυβέρνηση; Ελεύθερη αγορά έχουμε, όχι χούντα…

Είσαι εσύ που εξακολουθείς να δουλεύεις και στοιβάζεσαι στα ΜΜΜ κάθε μέρα, αντί να πάρεις ένα ΙΧ και την ατομική σου ευθύνη να πας στη δουλειά σου, μαζί με άλλους δέκα στο ίδιο γραφείο.

Είσαι εσύ που ταξίδεψες στο εξωτερικό, που είσαι οικότροφος και σε έστειλαν σπίτι σου.

Είσαι εσύ, ο μετανάστης, που μένετε δέκα-δέκα σε ένα σπίτι. Αλλά ευτυχώς σε εσάς κανείς δεν κάνει ελέγχους και δε χαλάτε τη στατιστική μας.

Και δεν έφταιγε το κράτος, ούτε ο εργοδότης, ούτε η εκκλησία.
Και δεν έφταιγε το κράτος, ούτε ο εργοδότης, ούτε η εκκλησία.

Δε φταίει το κράτος που δεν υπάρχουν γιατροί, που δεν υπάρχουν ΜΕΘ, που υπάρχουν τεστ μόνο για πλούσιους και διάσημους, που δεν υπάρχουν πυκνά δρομολόγια στις συγκοινωνίες, που ο ΕΟΔΥ σου δίνει εντολές να μείνεις σπίτι.

Δε φταίει ο εργοδότης που κάνει απολύσεις, που αναστέλλει συμβάσεις, που δουλεύεις με άλλους τόσους σε ένα γραφείο. Προτιμάς δηλαδή να απολύσει τους μισούς για να αραιώσετε;

Δε φταίει η Εκκλησία, που δεν ήθελε να χάσει κέρδη και πελατεία, πριν το Πάσχα. Εξάλλου, δεν κολλάς τίποτα από τη Θεία Κοινωνία, έχει αποδειχτεί μεταφυσικά αυτό.

Ψάξε τον ένοχο μέσα σου για ό,τι στραβό γίνεται. Δεν υπάρχει εναλλακτική (ΤΙΝΑ), δεν υπάρχει κοινωνία, είμαστε ένα άθροισμα ατόμων και τίποτα άλλο.

Ζούμε και πεθαίνουμε μόνοι μας, ασφαλιζόμαστε μόνοι μας -αν μπορούμε- ως τα 67, τα 72, γόνιμες, δημιουργικές ηλικίες που δε χρειάζονται νοσηλεία, δεν είναι δα και ευπαθείς ομάδες. Στο άνθος της ηλικίας τους…

Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος για σένα. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον εαυτό σου. Ο σώζων εαυτόν σωθείτω. Αυτός είναι ο βασικός νόμος στις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες (μα δεν υπάρχουν, είπαμε) χώρες.

Ζούμε μόνοι μας, πεθαίνουμε μόνοι μας. Ανάλαβε επιτέλους την ατομική σου ευθύνη. Μην είσαι τόσο ανεύθυνος.

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin