Παραλήρημα Αμβρόσιου : “Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τους ναούς”

Παραλήρημα Αμβρόσιου : “Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τους ναούς”

Τη στιγμή που η χώρα μετρά ήδη τέσσερις νεκρούς από τον κοροναϊό ο χουντικός πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής),γνωστός και ως «χωροφύλακας» ,κάνει λόγο για σκοτεινές δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης που βρίσκεται πίσω από τον ιό .

Σε ανοιχτή επιστολή του,που δημοσιεύει το vimaorthodoxias.gr, εγκαλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ,τονίζοντάς του ότι δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τις εκκλησίες και τους ναούς και τον απειλεί πως αν το κάνει θα γίνει  διώκτης της εκκλησίας και θα σύρει πάνω του την κατάρα του Θεού!

Επίσης ,μέσω της επιστολής του καλεί όλους τους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες για να μεταλάβουν αφού όπως γράφει ¨”ἡ Θεία Κοινωνία ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΪΟΎΣ ΚΛΠ.!”.

Όπως το πάει,ο ακραίος ιεράρχης,ακόμα και στη δύση του πολύκροτου βίου του , ένα είναι σίγουρο: ότι έχει ήδη προλάβει να απαντήσει στην απορία του μακαριστού και πληθωρικού Σεραφείμ, ο οποίος φέρεται να του είχε πει κάποτε: «δεν ξέρω ποιος γεννήθηκε πρώτος: ο διάβολος ή εσύ!».

Ποιός είναι τελικά ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής): απόσπασμα από το βιογραφικό του σημείωμα.

Google+ Linkedin