Ντέγιαν Κουλουσέφκι: Όσοι φεύγετε λόγω κορονοϊού μην ξανακοιτάξετε με απαξίωση όσους φεύγουν λόγω πόλεμου…

«Σε αυτούς που τώρα έχουν 28 πακέτα μακαρόνια. Σε αυτούς που ψάχνουν στη μαύρη αγορά απολυμαντικό για τα χέρια. Σε αυτούς που σχεδιάζουν να φύγουν μαζί με τα παιδιά τους προς περιοχές που δεν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό: μην ξανακοιτάξετε ποτέ πια με περιφρόνηση τους ανθρώπους που το προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα» τάδε έφη Ντέγιαν Κουλουσέφσκι.

Τη δήλωση – ανάρτηση του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι δημοσιεύει η σελίδα στο facebook Our Balkans – Τα δικά μας Βαλκάνια.

Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι είναι είκοσι χρονών,αγωνίζεται επαγγελματικά στο καμπιονάτο με τα χρώματα της Πάρμα , αλλά πολύ σύντομα θα είναι, επίσημα, στη Γιουβέντους. Είναι Σουηδός, αλλά το όνομά του φανερώνει ξεκάθαρα ότι η καταγωγή του είναι σλαβική. Πράγματι, είναι παιδί μιας μακεδονικής οικογένειας που βρέθηκε στην Βόρεια Ευρώπη. Πιθανότατα αντιλήφθηκε από την οικογένειά του τις δυσκολίες της ζωής των μεταναστών, πιθανότατα να έχει ακούσει από τους γονείς τις αναμνήσεις ενός όχι και τόσο μακρινού πολέμου.

Τα λόγια του Ντέγιαν είναι, μέσα στην αγανάκτησή τους, έκφραση κοινής λογικής: μιας ορθολογικότητας που καθιστά περιττό κάθε επιπλέον σχόλιο.

Στο video που ακολουθεί θαυμάστε τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι επί το έργον…

Google+ Linkedin