Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του χθεσινού ατυχήματος στη «Motor Oil»

Tη συμπαράστασή του στους τέσσερις εργάτες της “ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ” που τραυματίστηκαν σοβαρά στο χθεσινό εργατικό ατύχημα, εκφράζει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών τους και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

«Το χθεσινό ατύχημα», τονίζει το ΠΑΜΕ, «για το οποίο η πλειοψηφία των ΜΜΕ τηρεί “σιγήν ιχθύος”, είναι μια ακόμα απόδειξη του τι σημαίνει για τους εργάτες η “επιστροφή στην κανονικότητα”.

Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μετράμε μέσα σε μια βδομάδα νεκρούς σε ΛΑΡΚΟ, σακατεμένους σε ΟΤΕ, καμένους στη “ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ”. Οι εργάτες γίνονται θύματα της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφαλείας σε χώρους δουλειάς-καρμανιόλες».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει το ΠΑΜΕ, «η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών για την αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων στη βιομηχανική ζώνη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, όπως αποδείχθηκε με το χθεσινό ατύχημα και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους σε όλη την περιοχή».

Απαιτούμε, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργοδοτικού εγκλήματος στη “ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ”».

Τα συνδικάτα, καταλήγει η ανακοίνωση, «να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να απαιτήσουν αποφασιστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, την επιβολή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε εργοστάσιο και υπηρεσία, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Google+ Linkedin