Σε «αστυνομικό διευθυντή» Πελοποννήσου θέλει να μετατραπεί ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας ;

Εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος θέλει να εγκαταστήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στις υπηρεσίες, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ

«Εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος»!!! θέλει να εγκαταστήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τι κι αν τα βιομετρικά δεδομένα αξιοποιούνται ως κρατικό εργαλείο ελέγχου & καταστολής, τι κι αν χρησιμοποιούνται για ένα γενικευμένο φακέλωμα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αυταρχισμού απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, ο Περιφερειάρχης αντιγράφει μεθόδους διωκτικών αρχών και καταστημάτων κράτησης για τις δημόσιες υπηρεσίες!!!
Αυτό θεωρεί πως λείπει από τις υπηρεσίες κι όχι το προσωπικό, που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού…
Προτάσσει την συλλογή και επεξεργασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που συνιστούν μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος, επεμβαίνοντας έτσι στη σωματική ακεραιότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ιδιωτική ζωή του ατόμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την ίδια ώρα, που τα προβλήματα των υπηρεσιών μεγιστοποιούνται.
«Με την χρήση βιομετρικών στοιχείων εισάγεται µια επαχθής και δυσανάλογη για τα υποκείμενα επεξεργασία σε σχέση µε τον ανωτέρω σκοπό, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, καθώς ο έλεγχος µπορεί να πραγματοποιηθεί επαρκώς και µε άλλα ηπιότερα εναλλακτικά µέσα» αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε άλλη της απόφαση.

Κι όσο για την αρχή της αναλογικότητας, που οφείλει να διασφαλίζει και σε αυτό το ζήτημα, μάλλον του είναι άγνωστη έννοια…
Πιθανά να ελπίζει ο Περιφερειάρχης ότι με την αστυνόμευση και την τρομοκρατία θα κρυφτούν τα προβλήματα των υπηρεσιών και η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειαρχών.
Η Ομοσπονδία, οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απορρίπτουν τέτοιου είδους ενέργειες και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
Τα δακτυλικά μας αποτυπώματα κ. Περιφερειάρχη δεν σας τα δίνουμε… Δεν σας δίνουμε την συγκατάθεση να προχωρήσετε σε εφαρμογές με χρήση βιομετρικών στοιχείων.
Η τήρηση του ωραρίου εργασίας αποτελεί υποχρέωσή μας, αλλά και η εναντίωσή μας στο φακέλωμα … είναι δικαίωμά μας.

Google+ Linkedin