Αθώος ο Ανδρέας Γιακουμάκης: “Δεν τον αποκάλεσα τομάρι. Το τομάρι, έχει κάποια αξία”

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τον Ανδρέα Γιακουμάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, για προσβολή της τιμής και όλως απλή σωματική βλάβη.

Η διαδικασία ήταν συνοπτική. Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ζήτησε την ανάκληση της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του χαροκαμένου πατέρα και ρωτήθηκε από την έδρα, εάν ζητάει συγγνώμη για την υποβολή της. Απάντησε καταφατικά. Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη Ανδρέας όμως, δεν δέχθηκε την συγνώμη του και ζήτησε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και να δικαστεί.

«Δεύτερο σπίτι έχω φτιάξει εδώ εξαιτίας τους», είπε αναφορικά με τις τόσες φορές, που χρειάστηκε να παραστεί μαζί με την οικογένειά του, στο Δικαστήριο Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη, που ήταν και η πρώτη στην διάρκεια της εκδίκασης της οποίας εξετάστηκε το φαινόμενο των εκφοβισμών σε βάρος του θύματος, από την λεγόμενη «παρέα των κρητικών», σπουδαστών επίσης στην Γαλακτοκομική σχολή.

Οι ακραίες και απρόκλητες συμπεριφορές της παρέας αυτής, εναντίον του Βαγγέλη επαναλαμβάνονταν σε σταθερή βάση, στην εν λόγω σχολή, που ήταν τότε υπό τη διεύθυνση του σημερινού μηνυτή Κώστα Μάντζαρη.

«Για τη δίκη που έχω σήμερα, ο κόσμος στα Ιωάννινα δεν με άφησε να αισθανθώ ντροπιασμένος. Θέλω να δικαστώ», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

«Περπατώ με το κεφάλι σκυμένο από πόνο, όχι από ντροπή», πρόσθεσε και αναφορικά με τα αναγραφόμενα στην μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε: «Δεν τον αποκάλεσα τομάρι, γιατί το τομάρι, έχει κάποια αξία».

Τη εν λόγω μήνυση είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2017 ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, Κώστας Μάντζαρης, μετά τον διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άνδρες την περίοδο που στο Εφετείο της πόλης εκδικάζονταν η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και παραδέχθηκε ότι είχε πράγματι περάσει και από το ξενοδοχείο, στο λόμπι του οποίου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Ο Κώστας Μάντζαρης, έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της εξαφάνισης και του θανάτου, του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη 20χρονου σπουδαστή τότε, της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Google+ Linkedin