Kλιμάκιο της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ περιόδευσε στους Αγ. Θεόδωρους που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες

………………………………………………………………ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 25/11/2019 κλιμάκιο της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ περιόδευσε στους Αγ. Θεόδωρους που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. 

Οι εικόνες για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια και οι Δήμοι δεν σχεδιάζουν και δεν υλοποιούν τα έργα που είναι αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων από τις πλημμύρες.

Υπόγεια πλημμυρισμένα, μαγαζιά κατεστραμμένα και οι κάτοικοι με κάθε τρόπο να προσπαθούν να καθαρίσουν με σκούπες και κουβάδες την λάσπη και να αδειάσουν νερά. Να τονιστεί και ότι όλη μέρα το νερό ήταν κομμένο στην περιοχή.  Φαίνεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί δεν είχαν καθαριστεί τα ρέματα και τα αυλάκια οπότε με τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν στην περιοχή πλημμύρισαν. 

Πρόβλημα επίσης παρουσιάστηκε και στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται περίπου 400 πρόσφυγες, από τους οποίους τα 200 είναι παιδιά, όταν πλημμυρισε όλος ο χώρος του ισογείου με περίπου 25 δωμάτια. 

Είναι επιλογή των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης να μην ιεραρχούνται ως αναγκαία και να μην πραγματοποιούνται έργα αντιπλημμυρικής αλλά και αντισεισμικής και αντιπυρικής  προστασίας γιατί δεν αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Καλούμε τους κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής να διεκδικήσουν και να παλέψουν μαζί μας για :

  • Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές (κατοικίες, επιχειρήσεις, οδικό δίκτυο, δημόσιες υποδομές, καλλιέργειες, κλπ.) και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης στο 100% των πληγέντων (συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών Β’ κατοικίας) και αποκατάστασης των ζημιών.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός των ρεμάτων και να υπάρξει επιτέλους μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της περιοχής. Να δοθούν έκτακτα κονδύλια για αυτό το σκοπό από ΠΔΕ και πιστώσεις στον προϋπολογισμό της περιφέρειας.

Τέλος καλούμε τον λαό της Κορινθίας, φορείς, εργατικά σωματεία να δείξουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων αλλά και στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί.

ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

26/11/2019

Google+ Linkedin