Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά αναίρεση της απόφασης που «έσπασε» τα ισόβια Κορκονέα

Για μη επαρκή αιτιολογία «όπως απαιτεί το Σύνταγμα» αλλά και «εσφαλμένη ερμηνεία ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώνδα Κορκονέα» εκ μέρους του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, μιλά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος προχώρησε στην αναίρεση της απόφασης.

Πλέον, η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και στην περίπτωση που η απόφαση είναι θετική, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου ως προς την παροχή ελαφρυντικού, δηλαδή δεν θα κριθεί ξανά η ενοχή του ή μη, αλλά ουσιαστικά το αν πρέπει να του δοθεί ελαφρυντικό που θα προσδιορίσει ανάλογα και την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε μεν κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ειδικότερα, ο πρώην ειδικός φρουρός, είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Google+ Linkedin