Η “Αϊσέ”, ο Ερντογάν, το Twitter και η “Πηγή Ειρήνης”

Η “Αϊσέ”, ο Ερντογάν, το Twitter και η “Πηγή Ειρήνης”

Το 2013 και το 2014 ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε εξαγγείλει πως θα έριχνε μαύρο στο Twitter και Facebook. Το έκανε τον Μάρτιο του 2014 αλλά δεν άντεξε στις διεθνείς αντιδράσεις. Η απαγόρευση τότε στηρίχτηκε σε απόφαση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης.

γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Ένα χρόνο προηγουμένως, με την αιτιολογία πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν απειλή για την ειρήνη και στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να τα φιμώσει. Μάλιστα ένας στενός συνεργάτης του ισχυρίστηκε πως τα δυο αυτά μέσα είναι χειρότερα και από βομβιστικές επιθέσεις.

Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανακοίνωσε πως «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ξεκίνησαν μαζί την Επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” εναντίον του ΡΚΚ/YPG και του Deash (τζιχαντιστές) βορείως της Συρίας». Ανέφερε, επίσης, πως «στόχος μας είναι να εξολοθρεύσουμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη και γαλήνη στην περιοχή».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο SLpress.gr.

Google+ Linkedin