Στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου μεταφέρθηκαν οι οικογένειες προσφύγων που διέμεναν στα υπό κατάληψη κτήρια στην πλατεία Βάθη

Στην ανοικτή δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν οι 269 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων είναι και 98 παιδιά,μετά την σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πλατεία Βάθη.

Οι οικογένειες των προσφύγων οδηγήθηκαν αρχικά στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων τους και στην συνέχεια με λεωφορεία μεταφέρονται στην Κόρινθο.

Ήδη στην δομή φιλοξενίας έχουν μεταφερθεί 118, ενώ καθ’ οδόν είναι άλλοι 73 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έδωσε το «παρών» στη νέα “δομή φιλοξενίας” της Κορίνθου και σε δηλώσεις σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι: «Ήρθα στο στρατόπεδο με το Διευθυντή Ασφαλείας για να δω και να έχω αντίληψη για τις συνθήκες που θα έχουν οι καινούργιοι μετανάστες 60 τον αριθμό, που ήρθαν στην Κόρινθο. Είναι ανοιχτή δομή, είναι ελεύθερη η φωτογράφηση και η επίσκεψη στο χώρο, μπορείτε να δείτε και εσείς πως δεν είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, είναι σκηνές, δεν είναι τολ όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Είναι πρόχειρη κατασκευή, υπάρχουν χημικές τουαλέτες, μια βρύση με πόσιμο νερό. Εκείνο που είναι σημαντικό και το είδα, είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι εδώ. Μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση άρα τα παιδιά που είναι αρκετά, το 1/3 είναι μικρά παιδιά, δεν θα χρειαστούν σχολεία ή να βρουν εργασία αυτοί οι μετανάστες».

Google+ Linkedin