Η Μαριλένα Σούκουλη ανοίγει το δρόμο για έργα αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω της η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Λουτράκι

Με εισηγητική παρέμβαση της βουλευτού Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη μπήκε στην ατζέντα του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου ,η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν  άμεσα  έργα αποκατάστασης των ζημιών στην πυρόπληκτη περιοχή  του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου που εξεδόθει από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Κορινθίας αναφέρεται ότι : στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (Σχέδιο Νόμου) που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7/9/2019 για την κύρωση της από 24.07.2019 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας  Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές  της 23ης Ιουλίου 2018» η κ. Σούκουλη εισηγήθηκε και την ένταξη των Αγίων Θεοδώρων  στις πληγείσες περιοχές.

Η πρωτοβουλία περιβαλλοντικής συνείδησης και  οικολογικής ευαισθησίας της Κορίνθιας βουλευτού είχε ως αποτέλεσμα την δέσμευση του Υφυπουργού Δημητρη Οικονόμου,στην Ολομέλεια της Βουλής , στις 11/09/2019, ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις περιοχές της Κινέττας αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές  που επλήγησαν (Άγιοι Θεόδωροι) καθώς και ότι θα υπάρξουν διατάξεις που θα καλύπτουν εν γένει τις  ανάγκες πυρόπληκτων περιοχών. Αυτό φυσικά αφορά και την περιοχή του Λουτρακίου που επλήγει από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Google+ Linkedin