Ορκωμοσία Σταματόπουλου και λοιπά παραμύθια…

Ορκωμοσία Σταματόπουλου και λοιπά παραμύθια…

“Ορκωμοσία στο Δημαρχείο. Όπως ορίζει ο νόμος” γράφει στο facebook ο Κώστας Σαρχάνης και ενδεχομένως άθελά του συντηρεί το ανούσιο κουβεντολόι Ζαχαρόπουλου  περί “Επιστροφής στην νομιμότητα και στην κανονικότητα”  κόντρα στην πάγια επιλογή του Σταματόπουλου να επιλέγει την πολιούχο  της πόλης για την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής.

Προφανώς δεν συμφωνούμε πολιτικά με την θρησκόληπτη «κανονικότητα» του Σταματόπουλου, όμως, εδώ που τα λέμε, ουδέποτε αυτή έλειψε από την αστική κουλτούρα των αντιπάλων του ,που διατείνονται ότι είναι γνωστή η οικογενειακή τους σχέση με την Εκκλησία ,αλλά επιμελώς ξεχνούν ότι η χρήση  του όρκου στην καθημερινή ζωή αποτελεί καταστρατήγηση της ρητής εντολής του Χριστού «μη ομόσαι όλως»…

Εν πάση περιπτώσει, ας επανέλθουμε στον κ. Σαρχανη και στην επιστολή του (δείτε ΕΔΩ) ,που κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο μια μέρα πριν την ορκωμοσία της 25ης Αυγούστου,και επικαλείται παράβαση του άρθρου 52 παρ. 2 του νόμου 3852/2010 ,αγνοώντας ίσως ότι το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με την Παρ.2 Άρθρο 114 ΝΟΜΟΣ 4623/2019 και από 9/8/2019 ισχύει ότι :«2. Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου ή σε άλλο δημόσιο κτίριο ή σε κατάλληλο δημόσιο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, σε δημόσια συνεδρίαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) ορίζεται από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.»

Συνεπώς, ήταν ή δεν ήταν στην διακριτική ευχέρεια του Σταματόπουλου να επιλέξει ως τόπο ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής αρχής έναν κατάλληλο δημόσιο χώρο όπου οι πολίτες συναθροίζονται ελεύθερα για την εκπλήρωση των πολιτικών, των λατρευτικών, των αθλητικών και των ψυχαγωγικών λειτουργιών της κοινωνίας τους… αρκεί βεβαίως αυτός ο κατάλληλος δημόσιος χώρος να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σικυωνίων και όχι κατ’ ανάγκη στο κέντρο του Κιάτου.

Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα περί ορκωμοσιών,αν και προσωπικά με ενοχλεί ο όρκος σε όποιον θεό πιστεύει ο καθένας τους…οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν θα με χάλαγε καθόλου αν ο Σταματόπουλος (κάνοντας χρήση του νέου νόμου) επέλεγε αντί της Εκκλησίας η ορκωμοσία να γινόταν απογευματάκι στον παραλιακό δρόμο του Κιάτου,με επίκεντρο το KooKoo…και να ολοκληρωνόταν με ένα Street Summer Party που θα διοργάνωνε ο ισόβιος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου !

Ακαδημία Πλάτωνος ο Μπακογιάννης….KooKoo ο Σταματόπουλος !

Με δεδομένο μάλιστα ότι η ορκωμοσία του 2023  θα γίνει χειμώνα…που θα ξαναβρεί ευκαιρία ο Σπύρος να πρωτοτυπήσει νταλακαλόκαιρο…

…στο Φεστιβάλ Προβατίνας!

Google+ Linkedin