Ένα μοναδικό ντοκουμέντο που φωτίζει τον χαρακτήρα του Νικόλα Άσιμου

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο που φωτίζει τον χαρακτήρα του Άσιμου: ολόκληρη η συνέντευξη, που δίνει στον Κώστα Τζωρτζάκη, το Καλοκαίρι του 1984.

Ο Άσιμος,είχε πάει εκείνο το καλοκαίρι στα Χανιά, για να δώσει συναυλία στο Θέατρο Κήπου, προσκαλεσμένος από τον Τζωρτζάκη, τον εξαιρετικό ροκ Κρητικό που διατηρούσε εκεί, ροκ κοινόβιο, ροκ ραδιόφωνο, ροκ συγκρότημα και διοργάνωνε ροκ συναυλίες.
Μαζί με τον Άσιμο, ήταν ο Τόλης Βουλτζάτης και η Λίτσα Περράκη.
Τότε μάλιστα, και σύμφωνα με την μαρτυρία Τζωρτζάκη, πέντε έξι μαυροφορεμένοι και αγριεμένοι κρητίκαροι, οδηγούμενοι από την μητέρα της Περράκη, έφθασαν απειλητικοί, για να πάρουν την Λίτσα από τον Άσιμο, αφού θεωρούσαν ότι ο δεσμός της με αυτόν, δεν άρμοζε με τα πατροπαράδοτα ήθη της Κρήτης.

Τελικά, ο Τζωρτζάκης κατάφερε να τους ηρεμήσει και να τους πείσει ότι είναι πολύ καλύτερα να αφήσουν την κόρη να καταλάβει το «σφάλμα» μόνη της, παρά να την πάρουν με το ζόρι. Το γεγονός, αποτελεί εκπληκτικό κατόρθωμα, αφού είναι γνωστό, ότι στα θέματα τιμής, οι Κρητικοί ΔΕΝ παίζουν.

Η συνέντευξη δόθηκε, στο παλιό αρχοντικό σπίτι, που ο Τζωρτζάκης είχε κάνει κοινόβιο και από εκεί μετέδιδε το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού του Σταθμού.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SEyRc8fv8Ow[/embedyt]Είναι ευτύχημα που έχει σωθεί αυτή η ηχογράφηση, διότι ο Νικόλας Άσιμος, αναπτύσσει την φιλοσοφία ζωής του. Για τους μελετητές του ΚΡΟΚ, και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον βίο και πολιτεία του Νικόλα Άσιμου, αυτή η συνέντευξη, αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης.

 

Google+ Linkedin