Μας είπαν ψέματα πολλά, ας πούμε και μι’ αλήθεια για το μπάχαλο στο Λιμάνι του Κιάτου

Μας είπαν ψέματα πολλά, ας πούμε και μι’ αλήθεια για το μπάχαλο στο Λιμάνι του Κιάτου

Μας είπαν ψέματα πολλά, ας πούμε και μι’ αλήθεια για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο του Λιμανιού της πόλης του Κιάτου.

Με την υπ αριθμ. 25/2019 απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων,που εξακολουθεί να ισχύει γιατί δεν έχει εξετασθεί η, με αριθμ. πρωτ. 169401/2019, ένσταση κατά της απόφασης 54/2019, που  ανακαλούσε την προηγούμενη απόφαση, στην  Γ΄  παράγραφο ορίζεται ρητώς ότι το διάστημα από 2 έως 8 Αυγούστου εξαιρείται από την παραχώρηση απλής χρήσης προς τον εργολάβο, γιατί, με τις αποφάσεις 46/2019 και  50/2019, τα δικαιώματα απλής χρήσης εξακολουθούν να ανήκουν στους διοργανωτές του “Φεστιβάλ Πόλης”.

Οι διοργανωτές του εν λόγω φεστιβάλ,για λόγους που θα κριθούν στα δικαστήρια με τους διοικούντες το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου, ματαίωσαν την προγραμματισμένη διοργάνωση και μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, δεν έχουν κανένα λόγο να εμποδίσουν την κοινή χρήση του χώρου. Αντίθετα την υπερασπίστηκαν, καθιερώνοντας την ελεύθερη είσοδο σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια και σε αυτά που είχαν προγραμματίσει  να παρουσιάσουν στην φετινή διοργάνωση.
 
Προφανώς το ότι δεν θα γίνει το  “Φεστιβάλ Πόλης”, δεν σημαίνει ότι το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια επιτρέποντας στον εργολάβο να κάνει πλιάτσικο στα δικαιώματα άλλων. Αυτό , εκτός των άλλων, θα σημαίνει ότι  επιβραβεύουν τις μεθοδεύσεις του να εμφανίζεται ως ο απόλυτος «γκαουλάιτερ» του Κιάτου, μεταφέροντας αδρανή υλικά στο Λιμάνι 10 μερες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Πόλης”.
Συμπερασματικά λοιπόν, οι διοικούντες το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου μπορούν, στο διάστημα από 2 έως 8 Αυγούστου, να ανοίξουν το Λιμάνι του Κιάτου και να αποδώσουν την κοινή του χρήση για parking.
 
Ποιος όμως έχει τα πραγματικά κουμάντα στο Λιμάνι του Κιάτου ; 
 
Οι διοικούντες το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου ή ο νέο – γκαουλάιτερ ,που όπως λέει δέχθηκε πλήθος τηλεφωνικών οχλήσεων από τοπικούς παράγοντες προκειμένου να εμποδίσει τα πολιτιστικά δρώμενα προς τιμή της πολιούχου της πόλεως Μετ. Σωτήρος, που αποτελούν θεσμό για την πόλη του Κιάτου και προστατεύονται από το εθιμικό δίκαιο ;
Μήπως τελικά έχει έρθει ο ιδιώτης στο Λιμάνι και μεις δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα;
Εσύ Σπύρο, ξέρεις τίποτα ή ακόμη βρίσκεσαι σε επινίκια ραστώνη;
Εν πάση περιπτώσει,καλοκαίρι είναι…και μεις από αύριο πάμε διακοπές ….
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-F99CXqXkYw[/embedyt]
 
 
Google+ Linkedin