Γιατί φτάσαμε σ’ αυτά τα καραχάλια…με τους τραγελαφικούς χειρισμούς του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου

Γιατί φτάσαμε σ’ αυτά τα καραχάλια…με τους τραγελαφικούς χειρισμούς του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, με τίτλο “Νεοφιλελέ κόλπα…στη φετινή εμποροπανήγυρη του Κιάτου !” ,είχαμε προσπαθήσει να υπογραμμίσουμε τις αλλοπρόσαλλες μεθοδεύσεις που υπογράφει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου, σχετικά με την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρου του Λιμανιού, προκειμένου να  φιλοξενηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα που, όχι μόνο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της όλης διοργάνωσης, αλλά ουσιαστικά, είναι και τα άμεσα ανταποδοτικά ωφελήματα στην τοπική κοινωνία αφού, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ευρείας απήχησης, είναι με ελεύθερη είσοδο.
Πρόθεσή μας, με αυτή την ανάρτηση , δεν ήταν να κάνουμε μικροπολιτική ούτε να επιτεθούμε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου.

Απλά ως διοργανωτές των δύο προηγούμενων “Φεστιβάλ Πόλης” και άμεσα ενδιαφερόμενοι για την φετινή διοργάνωση , θέλαμε να  υπενθυμίσουμε στον κ. Καραχάλιο ότι οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν …και πλέον δεν χρειάζεται να το παίζει “βαποράκι” κανενός… ούτε βέβαια να κάνει το παγώνι σε παλινωδίες που είναι αποτέλεσμα των δικών του πρακτικών και ενδέχεται να επιφέρουν οικονομικές συνέπειες στο Νομικό Πρόσωπο που εξακολουθεί να προεδρεύει,αν και τελεί υπό παραίτηση…

Αυτό το λέμε γιατί ήδη έχουν εγκριθεί και ισχύουν μέχρι και σήμερα δικαιώματα απλής χρήσης τόσο για τους υπαίθριους πωλητές όσο και για τα ελεύθερης εισόδου συναυλιακά δρώμενα  και για τις δήθεν εμπορικές συναυλίες του Εμπορικού Συλλόγου και κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να απεμπολίσει τα δικαιώματα του για τα παιχνίδια του κάθε υπό παραίτηση προέδρου ή όσων ενδέχεται να κρύβονται πίσω απ΄αυτόν.

Γιατί φτάσαμε σ’ αυτά τα καραχάλια…

Μετά τους τραγελαφικούς χειρισμούς που επακολούθησαν της ανάρτησης που κάναμε ,  είναι ολοφάνερο ότι “το κόλπο ήταν στημένο¨ έτσι ώστε  να αποδομηθεί  ο πολιτιστικός χαρακτήρας και τα ανταποδοτικά ωφελήματα που απορρέουν από την συνολική διοργάνωση του αναπόσπαστου concept “Φεστιβάλ Πόλης” (που εμπεριέχει την εμποροπανήγυρη) και στη συνέχεια, οι ίδιοι που μεθόδευσαν το διαφαινόμενο τουρλομπούκι…να κάνουν κριτική στη Δημοτική αρχή ότι τάχα διευκολύνει αναχρονιστικές διοργανώσεις…για τα πανηγύρια !

Εξάλλου, δείγμα προβοκάτσιας είχαμε και πέρσι, όταν οι ίδιοι διοικούντες,  ξέχασαν εντελώς τυχαία (;) να αποτυπώσουν  στην παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης,  τρία προγραμματισμένα συναυλιακά δρώμενα  και ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου υπερέβαλλε εαυτόν, προκειμένου να ματαιώσει την εναρκτήρια συναυλία με τους Βαγγέλη Κορακάκη και Σοφία Παπάζογλου.

Παρόλα αυτά, το περσινό «Φεστιβάλ Πόλης» κατάφερε να καταγραφεί στην κοινωνική συνείδηση ως μια  αυθεντική γιορτή πολιτισμού και επικοινωνίας, που απευθύνθηκε  σε πολίτες και όχι σε πελάτες. Ξεκίνησε, με ανεπανάληπτη προσέλευση κόσμου,  στις 4 Αυγούστου και συνέχισε, με αμείωτη προσέλευση  κοινού έως την Τετάρτη 8 Αυγούστου, όταν έριξε οριστικά αυλαία γιατί δεν υπήρχε άδεια για τις δύο επόμενες συναυλίες.

Φέτος, σκαρφίστηκαν άλλα κόλπα…πιο Νεοφιλελέ…

Έβαλαν στο παιχνίδι τους διοικούντες του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου να αιτηθούν χώρο για δήθεν εμπορικές συναυλίες με εισιτήριο (ταυτόχρονα με τα ελεύθερης εισόδου συναυλιακά δρώμενα ), αλλά και τον εργολάβο του έργου Προστασίας Λιμενικών Υποδομών και Επέκτασης του  Αλιευτικού Καταφυγίου να εναποθέσει αδρανή υλικά στο λιμάνι, ελπίζοντας ότι έτσι  θα γίνει…του κουτρούλη ο γάμος !

Ίσως σκέφτηκαν ότι οφείλουν να συνεισφέρουν στον τοπικό πολιτισμό , καθότι, όπως γνωρίζουμε , με το δρώμενο “του κουτρούλη ο γάμος” μπορεί να διασώζεται η …πολιτιστική μας κληρονομιά – όχι όμως και  το κύρος μιας ανεκδιήγητης διοίκησης,  που εν είδει καπρίτσιου, προτρέπει έναν εργολάβο να κλείσει τους χώρους  parking του Λιμένα την περίοδο της μεγάλης αιχμής του καλοκαιριού !

Βεβαίως,απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι  ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου ΔΕΝ έκανε έστω μια δημόσια παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του λιμανιού νταλακαλόκαιρο !

Υπάρχει λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο που δημιούργησε η διοίκηση Καραχάλιου ;

Σε ότι μας αφορά,  διαμηνύομαι προς πάσα κατεύθυνση,  πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε παιχνίδι στα χέρια κανενός…

Προφανώς , έχοντας  έννομο συμφέρον, θα παραστούμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα και θα υπερασπιστούμε τον ενιαίο πολιτιστικό χαρακτήρα του «Φεστιβάλ Πόλης», προτείνοντας :
  1. Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου να σεβαστεί  την 25/2019 απόφασή της που ισχύει έως σήμερα και στην  Γ΄  παράγραφο ορίζει ότι το διάστημα από 2 έως 8 Αυγούστου εξαιρείται από την παραχώρηση χώρου του Λιμανιού στον εργολάβο,για εργοτάξιο.
  2. Να λειτουργήσει η εμποροπανήγυρη βάσει του εγκεκριμένου τοπογραφικού διαγράμματος γιατί αυτό επιτάσσει ο σεβασμός στην ανθρώπινη  και επαγγελματική αξιοπρέπεια των υπαίθριων εμπόρων,αλλά και στη  δημοκρατική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων για διοργάνωση εμποροπανήγυρης θρησκευτικού χαρακτήρα.
  3. Να ενοποιηθούν οι χώροι που προβλέπονται για συναυλιακά δρώμενα , προβολή τοπικών επιχειρήσεων,street food κλπ. και να αποδοθούν σε κοινή χρήση – με ελεύθερη είσοδο – σε όποιους πραγματικά μπορούν να υλοποιήσουν συγκεκριμένες προτάσεις…και όχι λόγια του αέρα.
  • Η δική μας πρόταση  είναι συγκεκριμένη και αφορά δυο εγνωσμένου κύρους συναυλιακά δρώμενα, για 5 & 6 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο,στο χώρο που θα αναπτυχθεί  το γνωστό από πέρσι street food.
Το πρώτο συναυλιακό δρώμενο έχει  προγραμματισθεί να είναι με τους πανελλαδικά καταξιωμένους καλλιτέχνες Θοδωρή Κοτονιά και Ασπασία Στρατηγού και το δεύτερο με τους βασικούς συντελεστές του μουσικού ντοκιμαντέρ “Ονείρου Ελλάς” σε ένα  συναυλιακό αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ και το ρεμπέτικο τραγούδι της Σμύρνης.
  • Τις υπόλοιπες μέρες μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος να διοργανώσει τα δικά του συναυλιακά δρώμενα – με ελεύθερη είσοδο – και φυσικά όλες τις μέρες να λειτουργήσει τα θεματικά περίπτερα που αφορούν τις επί μέρους δράσεις του.
  • Αν υπάρχει αξιολογότερη συναυλιακή πρόταση από τον Εμπορικό Σύλλογο για 5 & 6 Αυγούστου – με ελεύθερη είσοδο – εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε  υπέρ της πρότασης του  Εμπορικού Συλλόγου και να πάμε σπίτι μας  χωρίς να  εγείρουμε ουδεμία οικονομική ή άλλη απαίτηση από κανένα.

Φυσικά σεβόμενοι τους μικροεπαγγελματίες και τους εργαζόμενους είναι αυτονόητη η υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να λειτουργήσει το street food που ούτως ή άλλως  είναι γνωστό ότι προκαλεί το  γαστρονομικό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου ενισχύει την επισκεψιμότητα των εκδηλώσεων.

Πιστεύουμε ότι με ενωτικό πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης λύσεις πάντα βρίσκονται…
Η Δευτέρα είναι κοντά…ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
Google+ Linkedin