Ο φασισμός όταν δικάζεται λιποθυμά …

Διεκόπη λέει σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της λιποθυμίας του Γιώργου Πατέλη.

Το λιποθυμικό επεισόδιο έγινε μόλις είχε ξεκινήσει η απολογία του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη και άμεσα η έδρα διέκοψε τη διαδικασία και κάλεσε γιατρό στην αίθουσα. Στον Γ. Πατέλη παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Με αφορμή το περιστατικό, ο κατηγορούμενος Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να απολογείται όσο και ο επόμενος στη σειρά Αναστάσιος Μιχάλαρος δήλωσαν ότι αδυνατούν να συνεχίσουν «λόγω του περιστατικού». Η έδρα διέκοψε τελικά για αύριο, οπότε και θα απολογηθούν οι Κορκοβίλης και Μιχάλαρος, και όχι ο Πατέλης όπως ήταν προγραμματισμένο. Ως εκ τούτου η απολογία του Πατέλη θα γίνει στις 11 Ιουλίου.

Η στιχομυθία όπως την κατέγραψε το Golden Dawn Watch:

Ο κατηγορούμενος Πατέλης μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αίθουσας. Συνέχιση της διαδικασίας 10:59.

Πρ: Θα συνεχίσουμε.
Κορκοβίλης: Κα πρόεδρε δεν ειμαι πολύ καλά να συνεχίσω με αυτό που έγινε…
[Το κοινό γιουχάρει]
Πρ: Εξαιτίας τίνος;
Κορκ: Το περιστατικό που συνέβη.

Συνήγορος υπεράσπισης Τσεμπετζής: Πρέπει να το σταθμίσετε αυτό, σέβομαι και τους συναδέλφους της απέναντι πλευράς…
Πρ: Εσείς έχετε μιλήσει με τον εντολέα σας και σας έχει πει ότι τι; Και εσείς κ. Τσάγκα, επειδή έχετε τον επόμενο, τί λέτε;
Τσαγκ: και να διακόψουμε για αύριο, λόγω τις ψυχολογικής αναστάτωσης που έχει προκληθεί στους κατηγορουμενους…

Πρ: Εσείς κ. Μιχάλαρε, που είστε ο επόμενος, είστε σε θέση να συνεχίσετε ή ισχύουν αυτά που είπε ο κ Τσάγκας;
Μιχάλαρος: Ισχυουν αυτά που λέει ο κ Τσάγκας.
Εισαγγ: Προκλήθηκε μια αναστάτωση…
[Από το κοινό]: Ποια αναστάτωση, θα τους χαϊδέψουμε κιόλας;
Πρ: Εσείς τι είστε τώρα που μιλάτε;
Μιχαλόλιας Γ: Θα αποχωρήσει η υπεράσπιση αν συνεχιστεί αυτό.

Πρ: Το δικαστήριο διακόπτει για την αυριανή συνεδρίαση.

Και ενώ πολλά μέσα ήδη αρχίζουν να δραματοποιούν (σ.σ. ξεπλυματικά) το περιστατικό της λιποθυμίας, κάνοντας λόγο για συνθήκες έντονης πίεσης, βαριάς ατμόσφαιρας για τους κατηγορούμενους ναζιστές, καλό είναι να θυμηθούμε κάποια πράγματα για τον Πατέλη και τους λοιπούς «ψυχολογικά αναστατωμένους».
Γιώργος Πατέλης: Πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ένα από τα «καμάρια» της οργάνωσης, στην κατοχή του οποίου έχει βρεθεί και κατατεθεί στο δικαστήριο, άφθονο ναζιστικό υλικό, που φώναζε «ό,τι κινείται σφάζεται» πριν από πογκρόμ κατά μεταναστών το 2012 και συντόνιζε σύμφωνα με την δικογραφία το τάγμα εφόδου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

https://vimeo.com/276634758

Αναστάσιος Μιχάλαρος & Κωνσταντίνος Κορκοβίλης: Κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα / μέλη του τάγματος εφόδου.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων, ο Αναστάσιος Μιχάλαρος ήταν ένας από τους τρεις Χρυσαυγίτες που βγήκαν από την καφετέρια και περίμεναν, φορώντας κουκούλες και κρατώντας στειλιάρι, ρόπαλο και σιδερογροθιά την έξοδο του Παύλου Φύσσα και της παρέας του.

Σ΄αυτό το σημείο, καλό είναι να αναφέρουμε πως η δίκη θα συνεχιστεί και πιθανότατα να μάθουμε και για άλλες τέτοιες λιποθυμίες και ψυχολογικές αναστατώσεις. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά όταν ο φασισμός κι οι εκφραστές του αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη, χωρίς τα τοξικά τους δεκανίκια…

 

Google+ Linkedin