Καταπέλτης ο εισαγγελέας: “Συμμορία η παρέα των Κρητικών”

Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του ήταν καταπέλτης. Αφού τόνισε πως η δίκη ήταν εξαιρετικά δύσκολη, πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων και την αθώωση του ενός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον φαίνεται να πηγαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Η καθυστέρηση οφείλεται στη στάση των μαρτύρων, οι οποίοι είτε έπαθαν «αμνησία» είτε δεν ήθελαν να καταθέσουν.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί. Χαρακτήρισε “συμμορία” την παρέα των Κρητικών και ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί πως τα όσα έκαναν στον αδικοχαμένο σπουδαστή ήταν στα πλαίσια αστείου.

Οι εννέα Κρητικοί που κάθονται στο εδώλιο κατηγορούνται για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αίσθηση προκαλεί ότι οι όλοι οι κατηγορούμενοι δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zlm3M7kYf5U[/embedyt]

Google+ Linkedin