Κώστας Πελετίδης: «Ποτέ οι κοινωνίες δεν προχώρησαν με τους “προσκυνημένους”»

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, γνωστός και ως «κόκκινος» δήμαρχος, μιλά στη LIFO μετά τον εκλογικό του θρίαμβο. Εξασφαλίζοντας το 70,91% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατέγραψε μια σημαντική νίκη.

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1953 στο ορεινό χωριό Ρυάκιο Κοζάνης και κατάγεται από οικογένεια προσφύγων από τον Πόντο. Γιατρός, καρδιολόγος στο επάγγελμα, δεν δίστασε κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας να οργανώσει και να λάβει μέρος σε πορείες και να βρεθεί απέναντι σε συμφέροντα που εκείνος έκρινε ότι έπλητταν το καλό της πόλης του.

Ενδεικτικά, σταχυολογήσαμε κάποια σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο «κόκκινος» δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης 

“Όταν πορεύεσαι με την αλήθεια, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Προτάξαμε το δίκαιο. Και ο λαός μας αντιλήφθηκε ποιος διαθέτει την ψυχή και μας επιβράβευσε. Δεν μείναμε παρατηρητές”

“Οι αγώνες δεν είναι μίας ημέρας. Πράγματι, συντελέστηκαν πολλά που ωφέλησαν τον λαό, βελτίωσαν τη ζωή στην πόλη μας, αλλά για κάποιους αυτά δεν συνιστούν ανάπτυξη. Προφανώς, γιατί δεν ωφελούνται οι λίγοι, τους οποίους εκπροσωπούν. Αντί να επιλέξουμε τον καναπέ, ώστε να έρθει κάποια στιγμή η λύση ως μάννα εξ ουρανού, κάτι πολύ επιθυμητό από πολλούς που κατέχουν την οικονομική εξουσία και θέλουν τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους, εμείς είπαμε ότι ο αγώνας τροφοδοτεί τον προβληματισμό”

“Οι πολίτες αποκτούν αυτοπεποίθηση και μπορούμε, αγωνιζόμενοι, να πετύχουμε. Ο προσανατολισμός μας ήταν στραμμένος στα συμφέροντα του πατραϊκού λαού και είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στους φορείς του. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε στόχους που φαίνονταν άπιαστοι, διότι σταθήκαμε απέναντι στα εμπόδια που έθεταν οι δυνάμεις του πλούτου”

“Για να έχεις μέλλον, πρέπει να είσαι συμμέτοχος στους κοινούς αγώνες. Όπως και τα μωρά, για να πιουν γάλα, χρειάζεται πρώτα να κλάψουν. Ποτέ οι κοινωνίες δεν προχώρησαν με τους «προσκυνημένους», παρά μόνο με εκείνους που αγωνίζονται και παλεύουν”.

Google+ Linkedin