Εμπεριστατωμένος απολογισμός Σταματόπουλου: Τα έργα μας μιλούν για μας!

Εμπεριστατωμένος απολογισμός Σταματόπουλου:  Τα έργα μας μιλούν για μας!

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια διάταξη τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τρόπο απλό και κατανοητό μέσα από τη βοήθεια των διαγραμμάτων και με τη χρήση βίντεο και προβολών παρουσίασε το σύνολο των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επιστημονική του κατάρτιση, η συσσωρευμένη εμπειρία του και βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης τον βοήθησαν να εξηγήσει με σαφήνεια στους παρευρισκόμενους και στον κόσμο που ξεχείλιζε την αίθουσα και παρακολουθούσε από την πλατεία Ελευθερίας, τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε το μοντέλο ανάπτυξης του δήμου Σικυωνίων που σήμερα αποτελεί πρότυπο για όλη τη χώρα.

Ο δήμαρχος στην αρχή της απολογίας του στάθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά μεγέθη, αναφέρθηκε στις δραματικές μειώσεις τις οποίες υπέστησαν τα δημοτικά έσοδα από την Πολιτεία. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ο Σπύρος Σταματόπουλος εξήγησε ότι ήταν πολιτική απόφαση η προστασία των δημοτών από αύξηση δημοτικών τελών ή εφαρμογή οικονομικών κατασταλτικών μέτρων, αλλά και η προστασία της οικονομίας του δήμου από τη ανεξέλεγκτη λήψη δανείων.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Σικυωνίων εξήγησε με απλούς τρόπους και χάρη στην ευχέρεια που του παρέχει σ’ αυτόν τον τομέα η επιστημονική εμπειρία του, πώς κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατές πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκές ή δημόσιες ενισχύσεις. Το αποτέλεσμα των προγραμματισμένων, σαφώς στοχοθετημένων και τεκμηριωμένων προτάσεων ήταν να «φέρει» στο δήμο 56 εκατομμύρια ευρώ σε αντίστοιχα έργα, αλλάζοντας μια για πάντα την όψη και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου!

Ακολούθησε η παρουσίαση των έργων, που έχουν υλοποιηθεί ή έχουν ξεκινήσει ή δρομολογούνται με βάση πάντα το επιχειρησιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα, που ο δήμος Σικυωνίων, πρωτοπόρος όπως πάντα, έχει ήδη εκπονήσει έως το 2027.

1) Ανασκαφές  στο αρχαίο θέατρο Σικυώνας. Αναδεικνύεται η αρχαία λάμψη.

2) Αποθήκες ΑΣΟ. Ανακαινίζονται και μετατρέπονται σε Πολυκέντρο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεότητας και Τουρισμού.

3) Μουσείο Λύσιππου. Μία πρωτότυπη επένδυση παγκόσμιας εμβέλειας, για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

4) Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η πρώτη επένδυση ήταν στην Γνώση και στον Πολιτισμό.

5) Δημοτικός Χώρος Ελεύθερης Στάθμευσης. Αγορά οικοπέδου ΣΚΟΣ μετά από 30 χρόνια δικαστικής διαμάχης.

6) Αναβαθμίζεται το λιμάνι του Κιάτου και μετατρέπεται σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών.

7) ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ για όλους. Υψηλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας.

8)  Οικιστική ανάπτυξη. Αλλάζει το μέλλον της πόλης και των χωριών.

9) Πολεοδομικά. Λύθηκαν τα πολεοδομικά προβλήματα που αφορούσαν στις περιοχές του άρθρου 13

10) Αθλητισμός. Κατασκευάστηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το δήμο.

11) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Στους βιωσιμότερους δήμους της χώρας ο δήμος Σικυωνίων. Πρότυπο ανάπτυξης.

12) Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις. Ανάμεσα στους πρώτους δήμους πανελλαδικά στην απορρόφηση οικονομικών προγραμμάτων.

13) Κοινωνική πολιτική. Υπέρ των Αδυνάτων το οικονομικό πλεόνασμα του δήμου.

14) Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας. Ανακαινίζονται, Εγκαινιάζονται ως χώροι εστίασης, φιλοξενίας, εκπαίδευσης, τουρισμού και πολιτισμού τα πρώην δημοτικά σχολεία και παλαιά δημοτικά κτίρια στις τοπικές κοινότητες.

15) Παιδεία. Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολείων. Αύξηση χρηματοδότησης για τα Σχολεία. Εξασφάλιση υποτροφιών Μαυρούλια.

16) Αγροτική Ανάπτυξη. Εξασφάλιση πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ . 120 χλμ αγροτικής οδοποιίας, 67 χλμ αρδευτικά δίκτυα, 6 Γεωτρήσεις, 3 νέα αντλιοστάσια.

ΜΑΖΙ υλοποιούμε μεγάλα έργα. Τα έργα μας μιλούν για εμάς, κατέληξε ο Σπύρος Σταματόπουλος στην παρουσίαση του που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για σχεδόν 2 ώρες.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων έκλεισε την παρουσίαση ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι δούλεψαν και δουλεύουν ακούραστα για την προετοιμασία και υλοποίηση όλων αυτών των έργων που φέρνουν το δήμο στη νέα εποχή.

Υπηρετούμε με πίστη, σημείωσε κλείνοντας την ομιλία του, τον τόπο μας. Εφαρμόζουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας, που μαζί συνυπογράψαμε. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αρχών και των αξιών μας. Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες.

Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί αγωνιζόμαστε, μαζί δημιουργούμε, μαζί προχωράμε, πάμε μαζί στο μέλλον που μας αξίζει, κατέληξε μέσα σε ενθουσιώδες χειροκρότημα ο Σπύρος Σταματόπουλος, δήμαρχος Σικυωνίων.  

Google+ Linkedin