Η Ένωση Κιάτου ΙΚΕ και τα αντικομμουνιστικά μυθεύματα για το σύστημα Gulag

Με επιθετικό λόγο η ΕΝΩΣΗ ΚΙΑΤΟΥ Ι.Κ.Ε. στρέφεται (δείτε ΕΔΩ) κατά του  Φάνη Κουρεμπέ με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις.

Προφανώς δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε τις πολιτικές του Φάνη Κουρεμπέ (το αντίθετο μάλιστα) όμως η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία το προχώρησε και λίγο παραπέρα το θέμα, με αντικομμουνιστικά μυθεύματα για το σύστημα Gulag !

 Άντε να δεχθούμε ότι οι νεαροί (;) συντάκτες του Δελτίου Τύπου έχουν ανάγκη να κολλήσουν στο βιογραφικό τους και κάποια ένσημα  αστικής προπαγάνδας,όμως ο παλιός αριστερός  Κώστας  Παπαβασιλείου δεν γνωρίζει ότι ακόμα και το «American Historical Review» παραδέχεται πλέον ότι το σύστημα Gulag  στόχευε μόνο σε άτομα της διοικητικής και οικονομικής ελίτ που αντιμετώπιζαν κατηγορίες διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας, κλπ. ;

Βεβαίως, αν λάβουμε υπόψιν το προφίλ της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας και το οικονομικό, συνεταιριστικό και πολιτικό κλίμα στο οποίο ιδρύθηκε,ενδεχομένως θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τους πιθανούς  φόβους της από ένα νέο…σύστημα Gulag ! 

 

Google+ Linkedin