Η διοίκηση Καραχάλιου αλλάζει ρότα στο Λιμάνι του Κιάτου

Σε πανηγυρικό τόνο,υπό το βλέμμα του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε , έγινε σήμερα στο Δημαρχείο του Κιάτου η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο  «Έργα Προστασίας Λιμενικών Υποδομών Κιάτου Α’ φάση Επέκταση Αλιευτικού Καταφυγίου». Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθμ. έργου ΣΑΕ 070 2015 ΣΕ07000001)και υπόκειται στις προβλεπόμενες κρατήσεις για τα έργα αυτά.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων Πάνος Καραχάλιος επεσήμανε σε δηλώσεις του πως «Το έργο αφορά την πρώτη φάση των εργασιών που αποσκοπεί στην μετατροπή του Λιμένα σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών, ενός σύγχρονου λιμένα εξυπηρέτησης στο κέντρο του Κορινθιακού».

«Η δεύτερη φάση αφορά την περαιτέρω θωράκιση της λιμενολεκάνης με καινούργιο μόλο μήκους 120 μέτρων. Οι μελέτες και η περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων της Β’ φάσης είναι σε εξέλιξη καθώς προβλέπεται και ειδική οικολογική αξιολόγηση. Με τα έργα αυτά το Λιμάνι του Κιάτου θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας αρκετές νέες θέσεις εργασίας, λόγω αύξησης της επισκεψιμότητας τουριστικών σκαφών»

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=AjMf4wjhjWI[/embedyt]

Ο δήμαρχος Σικυωνίων  στην σύντομη αναφορά του στο θέμα της ημέρας έκανε λόγο για δημιουργία νέων δραστηριοτήτων που θα συμβάλουν στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην τοπική οικονομία,υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η οριστική υδροδότηση του Κιάτου με ποιοτικό νερό Στυμφαλίας ,οι βάσεις για την  τουριστική αξιοποίηση του Λιμένα και η ανάδειξη της Αρχαίας Σικυώνας είναι οι τρεις πυλώνες που θα συμβάλουν στην πολλαπλή αναβάθμιση του Δήμου Σικυωνίων ως αναγνωρίσιμου τουριστικού προορισμού και στην ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης του Κιάτου.

Τέλος ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, με οφθαλμοφανές το άγχος της πολιτικής του επιβίωσης δήλωσε για το εν λόγω θέμα ότι  “το Υπουργείο θα ανταποκριθεί άμεσα για την ανακατασκευή της γκρεμισμένης γέφυρας στο Φενεό ” ,θυμίζοντας το καταγέλαστο «κατόπιν ενεργειών μου» !

Google+ Linkedin